Rikshem och Luleå Näringsliv hyllar entreprenörskap

Vinnaren av Årets Unga Företagare, Johanna Grimståhl, tillsammans med Rikshems Ulf Ohlsson

Rikshem och Luleå Näringsliv delade nyligen ut priset Årets Unga Företagare på Luleå Business Awards 2016. Rikshems Ulf Ohlsson har haft ansvaret som jurygruppens ordförande och var den som delade ut priset till årets vinnare, Johanna Grimståhl, under Business Awards galakväll den 29 april. Kopplingen till unga företagare passar väl in i Rikshems ansträngningar att bidra till det hållbara samhället.

- Vi är glada att just Rikshem, som är en ny aktör i Luleå, visar upp sitt stöd för unga företagare. Unga företagare arbetar för tillväxten och framtiden av utvecklingen i Luleå. Vår förhoppning är givetvis ett fortsatt gott samarbete inom projektet, säger Kristina Alatalo, projektledare för Luleå Business Awards.

Vinnaren koras utefter följande kriterier;

”Det finns många initiativrika unga Luleåbor som tar saken i egna händer och skapar en plattform för sin egen framtid. På så sätt bidrar de på ett strålande sätt till Luleås tillväxt. Priset tilldelas en ung och modig företagare som driver ett företag med utvecklingspotential. Företagaren är max 35 år. Företaget andas nytänkande; exempelvis i form av nya affärsmodeller, kreativitet, okonventionella vägval eller öppenhet för samarbeten i nya former eller med nya aktörer.”

Evenemanget Luleå Business Awards, såsom andra Business Awards runt om i Sverige, uppmärksammar och hyllar det lokala näringslivet, visar på goda förebilder och inspirerar till företagande. Business Awards bidrar till viktiga mötesplatser för nätverkande, och både Rikshem och Luleå Näringsliv tror på att goda förebilder och modiga entreprenörer skapar tillväxt och utveckling i Sverige.