Aktuellt

  Studerar du i Östersund och söker boende?

  I centrala Östersund med gångavstånd till Mittuniversitetets campus erbjuder vi studentrum för uthyrning. Som boende i ett studentrum delar du kök och dusch i korridor med andra studenter.

  Lediga studentrum i Östersund

  Din integritet är viktig för oss

  I maj 2018 börjar den nya lagstiftningen kring personuppgiftsbehandling att gälla. Under Dataskydd på vår webbplats har du möjlighet att läsa om hur Rikshem behandlar dina personuppgifter.

  Så hanterar Rikshem personuppgifter

  Nattvandring i våra bostadsområden

  I ett flertal av våra områden finns nattvandrare som går ut på kvällen för att skapa en trygg närmiljö för våra ungdomar. Nattvandringen är en viktig aktivitet för att bygga broar mellan ungdomar och vuxenvärlden.

  För tryggare bostadsområden

  Vill du bo i norra Sveriges högsta trähus?

  Vi bygger just nu 142 nya lägenheter på Mariehem i Umeå, 110 hyresrätter och 32 bostadsrätter. Ett av husen blir åtta våningar högt och därmed norra Sveriges högsta trähus.

  Läs mer om lägenheterna i Umeå

  Låt Bergagården i Kalmar bli ditt nya hem

  Letar du efter en nybyggd lägenhet, i klassisk herrgårdsmiljö med utsikt över Kalmar? Då ska du passa på när vi nu påbörjar uthyrningen av hyresrätterna på höjden i Berga.

  Läs mer om lägenheterna

  Dags att se över hemförsäkringen?

  Om du skulle råka ut för inbrott, brand eller skadegörelse så är en hemförsäkring ett bra skyddsnät. Med en hemförsäkring får du och din familj ekonomisk hjälp för kostnader som kan uppstå vid olika situationer.

  Ett skydd för dig och ditt hem

  Sommarjobb för boende i våra fastigheter

  Rikshem vill ge unga möjligheten att komma ut i arbetslivet och satsar därför på sommarjobb i olika former. Vi har fortfarande platser kvar i Södertälje, Umeå, Uppsala och Luleå, ansök om sommarjobb på din ort.

  Läs mer och sök sommarjobb hos Rikshem

  Har du kallt inomhus?

  Under sommarmånaderna är lägenheten ofta varmare än 20 grader tack vare att solen värmer. Kroppen vänjer sig vid en högre inomhustemperatur och när hösten sedan kommer kan du som hyresgäst uppleva det som kallt och ruggigt inomhus.

  Tips för att få ett bättre inomhusklimat

  Vill du bo i en nyproducerad lägenhet i Uppsala?

  Hur skulle det kännas att bo centralt, modernt och ändå ha nära till grönområde? I en fastighet som rymmer allt från parkering, livsmedelsbutik och restaurang, till en fantastisk takterrass med utsikt över hela Uppsalas stadskärna

  Sök våra lediga lägenheter i Uppsala

  Påminnelse om att uppdatera dina uppgifter

  Även om du valt att flytta över dina köpoäng till Uppsala Bostadsförmedling så innebär det att du står kvar i Rikshems bostadskö om du inte aktivt avregistrerat din intresseanmälan.

  Påminnelse om att uppdatera dina uppgifter

  När kan jag se min kötid hos Uppsala Bostadsförmedling?

  Om du tackat ja och registrerat dig hos Uppsala Bostadsförmedling kommer vi att föra över dina personuppgifter. Efter den 15 december kan du se din uppdaterade kötid hos Uppsala Bostadsförmedling.

  Fler frågor och svar om flytten till Uppsala Bostadsförmedling

  7 december är sista dag för att flytta kötiden!

  Den 7 december lämnar Rikshem över sin förmedling av lägenheter i Uppsala/Knivsta till Uppsala Bostadsförmedling. Under en period på sex månader erbjuds sökande och boende hos Rikshem att tillgodoräkna sig sin kötid i Uppsalas bostadskö.

  Behåll din plats i kön

  Nu finns nyrenoverade lägenheter lediga i Gränby

  Nu finns våra nyrenoverade lägenheter i Gränby tillgängliga att söka under Ledigt just nu. Lägenheterna är nyrenoverade, ljusa och välplanerade med goda förvaringsmöjligheter. I området finns både parkerings- och garageplatser att hyra.

  Sök ledig lägenhet i Gränby

  Så driver vi hållbarhetsfrågor i branschen

  Reza Yazdi är energi- och hållbarhetsansvarig på Rikshem och medverkar den 20 september i branschforumet Business Arena på seminariet Integrerad hållbarhet.

  Så driver vi hållbarhetsfrågor i branschen

  Förenkla vardagen med autogiro

  Vi på Rikshem vill gärna förenkla vardagen för dig som hyresgäst. Genom att betala hyran via autogiro eller e-faktura sparar vi alla både tid och tänker på miljön.

  Läs mer om autogiro och e-faktura

  Välkommen till oss i Almedalen

  Under tre kvällar, måndag-onsdag, bjuder Rikshem in till samtal om framtidens hållbara fastighetsbransch. Kom och lyssna, ställ frågor, mingla och låt dig inspireras!

  Läs mer om våra seminarier

  Rikshems medarbetare är mentorer för ungdomar i Västerås

  Förra veckan träffade Jan-Olov, Klas och Henrik från Västeråskontoret ungdomar från Pettersbergsskolan i Västerås för den första av tre mentorsträffar genom Läxhjälpen.

  Rikshems medarbetare är mentorer för ungdomar i Västerås

  Ladda ner Rikshems appar

  Du vet väl att våra webbtjänster Sök bostad och Mina sidor även finns som appar, både för iPhone och Android. Sök på Rikshem i App Store eller Google Play för att hitta rätt och ladda ner.

  Ladda ner Rikshems appar

  Rikshem nominerat till Årets samhällsbyggare

  Rikshem är, tillsammans med Lindbäcks Bygg, nominerat till priset Årets samhällsbyggare för bolagens samarbete för industriellt träbyggande.

  Rikshem nominerat till Årets samhällsbyggare