Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Aktuellt

  Unga gör karriär i bostadsområdet

  Vitalijs Sakelis, boende hos Rikshem, har sommarjobbat i Rikshems bostadsområden i fem år och är i sommar handledare för ungdomarna i Södertälje. Inom projektet får ungdomar 16-19 år möjlighet att komma ut på arbetsmarknaden.

  Unga gör karriär i bostadsområdet

  Vi kör på el - med framtiden i tankarna

  Sedan ett år tillbaka byter vi ut våra servicebilar till elbilar, vi har i dagsläget ca 60 stycken servicebilar på olika orter i landet. I veckan levererades sex stycken nya elbilar till kontoret i Norrköping.

  Vi byter ut våra servicebilar

  Ljust och stilrent boende i Kalmar

  Nu pågår uthyrningen av 134 stilrena, ljusa och välplanerade hyresrätter i det nybyggda området Snurrom i Kalmar - dessutom med rabatt på hyran de två första åren.

  Läs mer om kvarteret Måbäret

  Inflyttning pågår i kvarteret Dörren i Hageby

  Rikshem bygger nytt och vidareutvecklar stadsdelen Hageby i Norrköping. Det är faktiskt första gången på 50 år som det byggs nytt i stadsdelen.

  Bli en av de första som flyttar in

  Bostadsbristen är inte ett problem I Den skapar flera problem

  Vi ser det som vår huvuduppgift att hjälpa fler att hitta bra hem. Nu har vi gjort det i Visby under Almedalsveckan.

  Rikshems seminarier i Almedalen

  Dags att se över hemförsäkringen?

  Om du skulle råka ut för inbrott, brand eller skadegörelse så är en hemförsäkring ett bra skyddsnät. Med en hemförsäkring får du och din familj ekonomisk hjälp för kostnader som kan uppstå vid olika situationer.

  Ett skydd för dig och ditt hem

  Tips och skötselråd för din lägenhet

  Vill du ha smarta tips och instruktioner om hur du tar hand om din lägenhet? Ta en titt på våra korta instruktionsfilmer. I filmerna visar vår fastighetstekniker hur du på ett bra och skonsamt sätt sköter om din bostad.

  Ta en titt på våra instruktionsfilmer

  Förenkla vardagen med autogiro

  Vi på Rikshem vill gärna förenkla vardagen för dig som hyresgäst. Genom att betala hyran via autogiro eller e-faktura sparar vi alla både tid och tänker på miljön.

  Anmäl dig för autogiro eller e-faktura

  Sommarjobb för ungdomar

  Rikshem vill ge unga möjligheten att komma ut i arbetslivet och satsar därför på sommarjobb i olika former. Vi erbjuder sommarjobb för dig som är mellan 16-19 år på ett flertal av de orter där vi har bostäder.

  Läs mer om Rikshems sommarjobb

  Lediga parkeringsplatser i garaget Skulptören

  Du som är hyresgäst hos oss i Gränby har nu möjlighet att hyra en parkeringsplats i garaget Skulptören. Intresseanmälan gör du enkelt via Parkandos webbplats.

  Ansök om parkeringsplats i Skulptören

  Ny bostadskö för våra studentbostäder i Luleå

  Från den 1 februari 2019 förmedlar Rikshem sina studentbostäder i Luleå via Bostad Luleå. Sökande i vår bostadskö för studentbostäder har under hösten/vintern haft möjlighet att flytta sin kötid till den nya kön.

  Sök studentbostad i Luleå

  Frågor och svar Bostad Luleå

  Vad innebär det för mig att Rikshems bostadskö för studentbostäder uppgår i Bostad Luleå?  Här hittar du svaren på de frågor du kan ha i samband med övergången till Bostad Luleå.

  Frågor och svar Bostad Luleå

  Lyssna på vår webb

  Med funktionen Lyssna kan du få texten på vår webbplats uppläst. Det kan hjälpa dig som t.ex. har svårt att läsa längre texter. Du har också möjlighet att få texten översatt till andra språk.

  Läs mer om hur Lyssna-funktionen fungerar

  Nattvandring i våra bostadsområden

  I ett flertal av våra områden finns nattvandrare som går ut på kvällen för att skapa en trygg närmiljö för våra ungdomar. Nattvandringen är en viktig aktivitet för att bygga broar mellan ungdomar och vuxenvärlden.

  För tryggare bostadsområden

  Din integritet är viktig för oss

  I maj 2018 börjar den nya lagstiftningen kring personuppgiftsbehandling att gälla. Under Dataskydd på vår webbplats har du möjlighet att läsa om hur Rikshem behandlar dina personuppgifter.

  Så hanterar Rikshem personuppgifter

  Bostadsbristen är inte ett problem I Den skapar flera problem

  Vi ser det som vår huvuduppgift att hjälpa fler att hitta bra hem. Nu har vi gjort det i Visby under Almedalsveckan.

  Tre organisationer fick möjlighet att lyfta sina frågor och delta i det demokratiska samtalet i Almedalen.