Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Aktuellt

  Ny bostadskö för våra studentbostäder i Luleå

  Från den 1 februari 2019 förmedlar Rikshem sina studentbostäder i Luleå via Bostad Luleå. Sökande i vår bostadskö för studentbostäder har under hösten/vintern haft möjlighet att flytta sin kötid till den nya kön.

  Sök studentbostad i Luleå

  Vill du slippa skrapa bort snö från bilen i vinter?

  Du som är hyresgäst hos oss i Gränby har nu möjlighet att hyra en parkeringsplats i garaget Skulptören. Intresseanmälan gör du enkelt via Parkandos webbplats.

  Sök lediga parkeringsplatser i Skulptören

  Lyssna på vår webb

  Med funktionen Lyssna kan du få texten på vår webbplats uppläst. Det kan hjälpa dig som t.ex. har svårt att läsa längre texter. Du har också möjlighet att få texten översatt till andra språk.

  Läs mer om hur Lyssna-funktionen fungerar

  Glöm inte att släcka ljusen!

  Nu i jultider är det mysigt att tända levande ljus i våra hem. Men kom ihåg att aldrig lämna brinnande ljus utan uppsikt.

  Tips för en brandsäker vinter

  Känns det kallt inomhus?

  Under sommarmånaderna är lägenheten ofta varmare än 20 grader tack vare att solen värmer. Kroppen vänjer sig vid en högre inomhustemperatur och när hösten sedan kommer kan du som hyresgäst uppleva det som kallt och ruggigt inomhus.

  Tips för ett bättre inomhusklimat

  Låt Snurrom i Kalmar bli ditt nya hem

  Nu pågår uthyrningen av 87 stilrena, ljusa och välplanerade hyresrätter i det nybyggda området Snurrom i Kalmar - dessutom med rabatt på hyran de två första åren.

  Anmäl ditt intresse redan nu

  Frågor och svar Bostad Luleå

  Vad innebär det för mig att Rikshems bostadskö för studentbostäder uppgår i Bostad Luleå?  Här hittar du svaren på de frågor du kan ha i samband med övergången till Bostad Luleå.

  Frågor och svar Bostad Luleå

  Dags att se över hemförsäkringen?

  Om du skulle råka ut för inbrott, brand eller skadegörelse så är en hemförsäkring ett bra skyddsnät. Med en hemförsäkring får du och din familj ekonomisk hjälp för kostnader som kan uppstå vid olika situationer.

  Ett skydd för dig och ditt hem

  Förenkla vardagen med autogiro

  Vi på Rikshem vill gärna förenkla vardagen för dig som hyresgäst. Genom att betala hyran via autogiro eller e-faktura sparar vi alla både tid och tänker på miljön.

  Anmäl dig för autogiro eller e-faktura

  Nattvandring i våra bostadsområden

  I ett flertal av våra områden finns nattvandrare som går ut på kvällen för att skapa en trygg närmiljö för våra ungdomar. Nattvandringen är en viktig aktivitet för att bygga broar mellan ungdomar och vuxenvärlden.

  För tryggare bostadsområden

  Våra hyresgäster finns lite varstans. I Almedalen till exempel.

  Vi ser det som vår huvuduppgift att hjälpa fler att hitta bra hem och därför upplåter vi nu vårt eget boende i Visby till tre organisationer med stora ambitioner men mindre kassa.

  Lyssna till intressanta seminarier om jobb, integration och framtidens boende

  Din integritet är viktig för oss

  I maj 2018 börjar den nya lagstiftningen kring personuppgiftsbehandling att gälla. Under Dataskydd på vår webbplats har du möjlighet att läsa om hur Rikshem behandlar dina personuppgifter.

  Så hanterar Rikshem personuppgifter

  Sommarjobb för boende i våra fastigheter

  Rikshem vill ge unga möjligheten att komma ut i arbetslivet och satsar därför på sommarjobb i olika former. Vi har fortfarande platser kvar i Södertälje, Umeå, Uppsala och Luleå, ansök om sommarjobb på din ort.

  Läs mer och sök sommarjobb hos Rikshem

  Rikshems medarbetare är mentorer för ungdomar i Västerås

  Våren 2017 träffade Jan-Olov, Klas och Henrik från Västeråskontoret ungdomar från Pettersbergsskolan i Västerås för den första av tre mentorsträffar genom Läxhjälpen.

  Rikshems medarbetare är mentorer för ungdomar i Västerås