Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Aktuellt

  Stängda lokalkontor på grund av nya Coronaviruset

  Rikshem följer utvecklingen av det nya Coronaviruset. Vi agerar enligt Folkhälso­myndighetens rekommendationer.

  Information om nya Coronaviruset och ditt boende

  Välkommen till Hyacinten!

  Nu pågår uthyrningen av 74 hållbara och attraktiva bostäder i centrala Östersund. Lägenheterna är ljusa och stilrena med en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum.

  Anmäl ditt intresse för Hyacinten redan nu

  Ljust och stilrent boende i Kalmar

  Nu pågår uthyrningen av 134 stilrena, ljusa och välplanerade hyresrätter i det nybyggda området Snurrom i Kalmar - dessutom med rabatt på hyran de två första åren.

  Anmäl ditt intresse för Måbäret

  Inflyttning pågår i kvarteret Dörren i Hageby

  Rikshem bygger nytt och vidareutvecklar stadsdelen Hageby i Norrköping. Nu har du möjlighet att bli en av de första som flyttar in i någon av de 132 moderna lägenheterna

  Anmäl ditt intresse redan nu

  Glöm inte att släcka ljusen!

  Nu i vintertider är det mysigt att tända levande ljus i våra hem. Men kom ihåg att aldrig lämna brinnande ljus utan uppsikt. Vi vill gärna påminna lite extra om vad du som hyresgäst kan göra för att ha en brandsäker vinter.

  Tips för en brandsäker vinter

  Känns det kallt inomhus?

  För att få en jämn inomhustemperatur även om vädret utanför varierar så har vi på Rikshem justerat så att alla lägenheter ska ha en rumstemperatur på lägst 20 grader.

  Tips för ett bättre inomhusklimat

  Trygghetskollen – tillsammans skapar vi tryggare områden

  Vi på Rikshem arbetar aktivt för att skapa trygga och trivsamma bostadsområden. I undersökningen Trygghetskollen tog vi hjälp av våra hyresgäster och boende på sju orter för att förbättra deras närområden.

  Läs mer om Trygghetskollen

  Nya regler för uthyrning av hyresrätt i andra hand

  Den 1 oktober 2019 börjar nya regler gälla för uthyrning av hyresrätt i andra hand. Dessutom ändras reglerna för inneboende och lägenhetsbyte.

  Nya regler för uthyrning av hyresrätt i andra hand

  Vi kör på el - med framtiden i tankarna

  Sedan ett år tillbaka byter vi ut våra servicebilar till elbilar, vi har i dagsläget ca 60 stycken servicebilar på olika orter i landet. I veckan levererades sex stycken nya elbilar till kontoret i Norrköping.

  Vi byter ut våra servicebilar

  Hyr parkering i Solna

  Just nu finns lediga parkeringsplatser i parkeringshus på Hagalundsgatan i Solna.

  Hyr parkering i Solna

  Lediga parkeringsplatser i garaget Skulptören

  Du som är hyresgäst hos oss i Gränby har nu möjlighet att hyra en parkeringsplats i garaget Skulptören. Intresseanmälan gör du enkelt via Parkandos webbplats.

  Ansök om parkeringsplats i Skulptören

  Unga gör karriär i bostadsområdet

  Vitalijs Sakelis, boende hos Rikshem, har sommarjobbat i Rikshems bostadsområden i fem år och är i sommar handledare för ungdomarna i Södertälje. Inom projektet får ungdomar 16-19 år möjlighet att komma ut på arbetsmarknaden.

  Unga gör karriär i bostadsområdet

  Dags att se över hemförsäkringen?

  Om du skulle råka ut för inbrott, brand eller skadegörelse så är en hemförsäkring ett bra skyddsnät. Med en hemförsäkring får du och din familj ekonomisk hjälp för kostnader som kan uppstå vid olika situationer.

  Ett skydd för dig och ditt hem

  Tips och skötselråd för din lägenhet

  Vill du ha smarta tips och instruktioner om hur du tar hand om din lägenhet? Ta en titt på våra korta instruktionsfilmer. I filmerna visar vår fastighetstekniker hur du på ett bra och skonsamt sätt sköter om din bostad.

  Ta en titt på våra instruktionsfilmer

  Förenkla vardagen med autogiro

  Vi på Rikshem vill gärna förenkla vardagen för dig som hyresgäst. Genom att betala hyran via autogiro eller e-faktura sparar vi alla både tid och tänker på miljön.

  Anmäl dig för autogiro eller e-faktura

  Sommarjobb för ungdomar

  Rikshem vill ge unga möjligheten att komma ut i arbetslivet och satsar därför på sommarjobb i olika former. Vi erbjuder sommarjobb för dig som är mellan 16-19 år på ett flertal av de orter där vi har bostäder.

  Läs mer om Rikshems sommarjobb

  Lyssna på vår webb

  Med funktionen Lyssna kan du få texten på vår webbplats uppläst. Det kan hjälpa dig som t.ex. har svårt att läsa längre texter. Du har också möjlighet att få texten översatt till andra språk.

  Läs mer om hur Lyssna-funktionen fungerar

  Nattvandring i våra bostadsområden

  I ett flertal av våra områden finns nattvandrare som går ut på kvällen för att skapa en trygg närmiljö för våra ungdomar. Nattvandringen är en viktig aktivitet för att bygga broar mellan ungdomar och vuxenvärlden.

  För tryggare bostadsområden

  Din integritet är viktig för oss

  I maj 2018 börjar den nya lagstiftningen kring personuppgiftsbehandling att gälla. Under Dataskydd på vår webbplats har du möjlighet att läsa om hur Rikshem behandlar dina personuppgifter.

  Så hanterar Rikshem personuppgifter

  Bostadsbristen är inte ett problem I Den skapar flera problem

  Vi ser det som vår huvuduppgift att hjälpa fler att hitta bra hem. Nu har vi gjort det i Visby under Almedalsveckan.

  Rikshems seminarier i Almedalen