Bo i en nyproducerad hyresrätt i fina Mariastaden

I den östra delen av Mariastadens nyaste område i Helsingborg har vi byggt 68 moderna och ljusa lägenheter om 2-4 rum och kök på Spannmålsgatan.

Hyresrätterna är fördelade på tre hus om 3, 4 respektive 5 våningar på Spannmålsgatan 6-8. Kvarterets fjärde sida består av ett lågt parkeringshus i två våningar med fasadbeklädnad av trä och gröna växter. Totalt kommer detta område innehålla cirka 2 000 bostäder, ett mindre centrum, kontorsverksamhet, skola samt härliga grön- och rekreationsytor.

Om lägenheterna

I varje lägenhet finns fönster i minst två väderstreck, golv i ekparkett, vita skåpluckor i köket och ett rymligt helkaklat badrum i grå klinker med tvättmaskin och torktumlare – fräscht och stilrent och möjligt att sätta sin egen personliga prägel på.

De flesta lägenheter har en egen ingång direkt via entrébalkongen. I anslutning till denna finns en möblerbar zon med utsikt över den grönskande gården som ger en känsla av radhus på höjden. Lägenheterna har också balkong eller fransk balkong som komplement till den egna entrézonen. 

Mariastaden i Helsingborg

Mariastaden är en växande stadsdel 5 km från centrum som har sin alldeles egen atmosfär. Här samsas klassiska tegelhus från 1920-talet med modern bebyggelse. Genuina trädalléer bryter av moderna stråk och integrerar den gamla parken i den nya stadsdelen.

I området finns service i form av livsmedelsaffär, mindre butiker, kaféer, handelsträdgård, restaurang, vårdcentral samt förskolor och grundskolor - både fristående och kommunala. 

1/3 Balgripen från gårdsidan
2/3 Balgripen livet på loftgången
3/3 Spanmålsgatan 6 - 5, Mariastaden.jpg

Från Maria station, som ligger 600 meter från de nybyggda lägenheterna, tar det sex minuter med Pågatåg att åka till Knutpunkten, Centralstationen i Helsingborg. Därifrån utgår all pendeltrafik med tåg/buss/färja mot resten av Skåne samt till Helsingör och Köpenhamn eller norrut mot Halmstad – Göteborg.

Självklart går det också lokala busslinjer till Mariastaden och Maria station och det finns utmärkta cykelvägar in till centrum. Bekvämt och smidigt när du tar dig till arbete och nöjen. 

Vill du flytta in?

Vi förmedlar våra lägenheter i Helsingborg via Boplats Syd. För att läsa mer om och söka lediga lägenheter i Mariastaden, besök deras webbplats och gör din intresseanmälan.