Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Behåll din plats i kön!

Från och med årsskiftet 2020/2021 kommer Bostad Luleå, bostadskön i Luleå, att upphöra. Du som är bostadssökande hos Bostad Luleå har nu möjlighet att flytta över din kötid till Rikshems bostadskö.

För att vi ska kunna föra över din kötid behöver du registrera dig i Rikshems bostadskö senast den 25 januari. Du kan alltså flytta din kötid till både Rikshem och Lulebo.

Vår bostadskö är gratis och öppen för alla. Vi har en gemensam kö för flera orter i Sverige och en separat för dig som söker studentboende. Du registrerar dig enkelt på Mina sidor.

Dina köpoäng kan användas för att söka lediga lägenheter hos Rikshem, både studentlägenheter och vanliga bostäder.

Läs mer om överföring av bostadskön hos Bostad Luleå

Rikshem i Luleå

Vi äger ca 1400 bostäder i flera olika områden runt om i Luleå. Här kan du hitta boende med såväl närhet till de centrala delarna av Luleå som till natur och friluftsliv.

Våra bostäder

Vad händer nu med förmedlingen av Rikshems studentbostäder?

I och med nedläggningen av Bostad Luleå tog vi på Rikshem tillbaka förmedlingen av våra studentbostäder i Luleå från den 1 november. För att söka dessa bostäder behöver du registrera dig i Rikshems egen bostadskö.

Du hittar de lediga studentbostäderna och registrerar intresseanmälan under lediga studentbostäder i Luleå.

Rikshems egen bostadskö

Vår bostadskö är öppen för dig som fyllt 16 år. Bostadskön är gratis och du anmäler dig enkelt på Mina sidor. Du får en poäng per dag from den dagen du registrerar dig. Har du stått i vår bostadskö i 1 år har du samlat på dig 365 köpoäng.

Din anmälan är personlig och kan inte överlåtas eller ärvas av någon annan, det är heller inte möjligt att registrera en medsökande.

Registrera dig som bostadssökande

För att söka bostad hos Rikshem behöver du registrera dig som sökande hos oss. Registreringen är gratis och öppen för alla som fyllt 16 år. Din intresseanmälan måste uppdateras var sjätte månad, detta görs automatiskt när du loggar in på Mina sidor.

Anmäl dig på Mina Sidor

Kontakta ditt ortskontor

Här hittar du kontaktuppgifterna till ditt närmaste Rikshem kontor. Titta gärna igenom våra vanliga frågor och svar innan du kontaktar oss för att se om vi redan svarat på din fråga.

Kontakta ditt ortskontor