Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Våra hyresgäster finns lite varstans. I Almedalen till exempel.

Som ett av Sveriges största privata bostadsbolag har vi förmånen att kunna göra verklig skillnad i människors liv varje dag. Vi är nämligen övertygade om att en fungerande bostadsmarknad är en förutsättning för ett fungerande samhälle.

Idag är det många som letar efter boenden till rimliga kostnader runt om i Sverige. Bland annat i Almedalen där priserna pressats upp. Vi ser det som vår huvuduppgift att hjälpa fler att hitta bra hem och därför upplåter vi nu vårt eget boende i Visby till tre organisationer med stora ambitioner men mindre kassa.

Flyttar in.jpg

Välkommen på inflyttningsfest x3!

Den 2–4 juli flyttar tre spännande organisationer in på Visby Logi. Kom och ät flyttpizza och lyssna till intressanta seminarier om jobb, integration och framtidens boende.

Seminarierna äger rum på Visby Logi den 2-4 juli kl 11-12.

 

2/7 Jobbentrén flyttar in

Jobbentrén hittar nyanlända talanger

Jobbentrén har kopplat ihop över 30 företag med över 50 nyanlända talanger - varav 95 % fortfarande är lyckade anställningar. Efter lyckad rekrytering får den nyanställde en coach på Jobbentrén för att få hjälp att utvecklas på jobbet och integreras i samhället. Kom och lyssna på hur en social start-up arbetar för att skapa en mer inkluderande arbetsmarknad

Talare under seminariet är:
Andrea Ahlenius, vd och grundare Jobbentrén
Vilhelm Stjernström, coachningsansvarig Jobbentrén
Filippa Jildefalk, VD-assistent & Kontors/Event chef Sony Music 
Maen Albleibl, receptionist & kontorsansvarig Sony Music

3/7 Café Välkommen flyttar in

Café lkommen i Helsingborg har integration på menyn.

Hur mycket kan samtal om bakning, odling och drömmar åstadkomma när det gäller att att öka trivseln i utsatta områden och leda till att fler får arbete och utbildning? En hel del har det visat sig. Hör Susanne Sellami från Projekt Rekrytera, som är med och driver integrationscaféet “Café Välkommen”, berätta om hur man genom co-creation aktiverat och involverat kvinnor som tidigare suttit hemma. Något som också haft en positiv inverkan på familjelivet och lyft hela kvarter.

Talare under seminariet är:
Susanne Sellami, projektledare, Café Välkommen
Ragnar Mattsson, projektledare, Projekt Rekrytera

4/7 COLIVE flyttar in

Co-living – framtidens delade boende

Nästan en tredjedel av alla som vill flytta hemifrån saknar möjlighet att göra det. En orsak är den akuta bostadsbrist som råder och som särskilt påverkar unga vuxna. Att hitta ett eget hem är idag en utmaning för många. Däremot har nya tekniska lösningar som förenklar möjligheten att dela allt ifrån bilar till kontorsplatser på senare år även förändrat vår inställning till att dela och äga gemensamt. Till skillnad från tidigare kan många unga även tänka sig att bo ihop med andra. Och idag vill nästan hälften av alla Stockholmare mellan 18 och 35 år bo tillsammans med människor utanför den närmaste familjen.

Hur bor vi hållbart – tillsammans? Och hur skapar vi förutsättningar för unga att starta sina vuxna liv?

Talare under seminariet är:
Jonas Häggqvist, VD, COLIVE
Katarina Liljestam Beyer, operativ chef, COLIVE
Clara Engman, civilingenjörsstudent system i teknik och samhälle, Uppsala universitet
Niklas Laninge, psykolog och expert på beteendedesign
Petter Jurdell, affärs- och hållbarhetsutvecklingschef, Rikshem

Hitta till oss i Almedalen

Visby Logi ligger på S:t Hansgatan 31, mitt i Visbys innerstad, bara 100 meter från Stora torget.

I närheten

Företagsfakta

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vår affärsidé är att långsiktigt och hållbart äga, utveckla och förvalta våra bostäder och samhällsfastigheter.

Företagsfakta

Våra fastigheter

Vi äger fastigheter i hela Sverige, från norr till syd. I september 2018 uppgick fastighetsvärdet till 44 miljarder kronor.

Våra fastigheter