Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Förenkla vardagen med autogiro

Vi på Rikshem vill gärna förenkla vardagen för dig som hyresgäst. Genom att betala hyran via autogiro eller e-faktura sparar vi alla både tid och tänker på miljön.

Vad är autogiro?

Autogiro är ett enkelt sätt att betala räkningar på och passar bra för återkommande räkningar som till exempel hyran. Med autogiro dras betalningen automatiskt från ditt bankkonto den sista bankdagen varje månad. Du behöver inte godkänna något, utan bara se till att du har pengar på kontot.

För att anmäla dig till autogiro så aktiverar du  din autogiroanmälan genom digital signering nedan eller använder blanketten "Medgivande till betalning via autogiro". Ditt medgivande gäller till dess att du säger upp det hos din bank, eller tills ditt hyresavtal upphör. 

Digital signering: Autogiroanmälan
Blankett: Medgivande till betalning via autogiro

När ditt autogiro registrerats får du ett brev av oss som bekräftar när din första automatiska betalning kommer att ske.

Vad är e-faktura?

Om du anmäler dig till e-faktura får du varje månad din hyresavi skickad direkt till din internetbank. Du godkänner den och därefter går den till betalning.

E-faktura anmäler du antingen direkt via din internetbank eller via formuläret nedan.

Din hyresavi finns på Mina sidor

Du kan alltid se din hyresavi på Mina sidor under Min hyra på Rikshem.se. Där ser du om hyran är betald och du kan även ladda ned hyresavin som PDF-fil.

Anmälan till e-faktura

Ange ditt namn, personnummer och bank för att få hyresavin som e-faktura.

Det har uppstått 0 fel i formuläret

Vänligen kolla igenom felen och åtgärda dessa delar. Skicka sen in formuläret på nytt.

    Du måste ange e-post och/eller telefonnummer