Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Information om nya Coronaviruset och ditt boende

Rikshem följer utvecklingen av det nya Coronaviruset. Vi agerar enligt Folkhälso­myndighetens rekommendationer som just nu innebär att alla som har symtom som feber, hosta eller snuva ska avstå sociala kontakter som riskerar att sprida smitta, både i arbetslivet och i privatlivet. Det innebär att medarbetare hos Rikshem som eventuellt får denna typ av symptom inte ska arbeta.

Som hyresgäst har du självklart ett eget ansvar för att inte sprida eventuell smitta. Därför uppmanar vi hyresgäster som rest i smittdrabbade områden, träffat någon som varit där senaste tiden eller känner dig sjuk att avvakta med icke akuta felanmälningar och besök på våra ortskontor. Är din felanmälan akut (till exempel vattenläcka) ska du självklart felanmäla ändå och informera oss om eventuell smittorisk så att vi kan vidta lämpliga åtgärder.

Som du förstår kan detta komma att påverka vår servicenivå, men det är viktigt att vi alla bidrar till att minska smittspridning i samhället. I dagsläget är inte vår verksamhet påverkad men om den skulle bli det ber vi om din förståelse då vi kommer agera för din, våra medarbetare och samhällets bästa i syfte att minska smittspridning.

Viktigt med hygienen

För att minska risken för smitta följ de allmänt förebyggande åtgärderna mot smitta som bland annat är: 

  • Undvik att röra vid ansiktet eller ögonen
  • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten
  • Undvik kontakt med sjuka människor
  • Hosta och nys i armvecket eller i en pappersnäsduk.

För mer information om nya Coronaviruset håll dig underrättad via till exempel Folkhälsomyndighetens hemsida eller telefon 113 13.