Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Nattvandring för tryggare bostadsområden

I ett flertal av våra bostadsområden finns föreningar som nattvandrar för att skapa tryggare närmiljöer. Nattvandringen är en viktig aktivitet för att bygga broar mellan ungdomar och vuxenvärlden.

Rikshem samarbetar med olika organisationer för att skapa en trygg miljö för barn och ungdomar i våra områden. På vissa av våra orter lånar vi ut lokaler för nattvandrarna att samlas i. Nedan kan du läsa mer om vad vi gör på ett urval av våra orter.

Östersund

I Östersund stöttar vi olika föreningar med lokaler för nattvandrarna att samlas i. Föreningen En Goare stad som nattvandrar inne i centrala Östersund och Trygghetsvandrarna som nattvandrar i områdena Körfältet och Torvalla. Är du intresserad av att delta hör du av dig till deras kontaktpersoner. Körfältet: Nils-Ivar Odelberg 073-1816712 niffen_@live.se Torvalla: Minda 070-2294537.

Uppsala

I Uppsala samarbetar Rikshem med föreningen Ljusare Framtid. Två helger varje månad arrangerar föreningen nattvandringar i Gränby/Kvarngärdet. Det är en mycket uppskattad aktivitet som lockat deltagare av olika nationaliteter och bakgrund från hela Uppsala.

Västerås

I Västerås anordnar den lokala Hyresgästföreningen nattvandringar i de bostadsområden de har lokal närvaro, vanligtvis en gång per månad. Rikshem stöttar Hyresgästföreningen i detta arbete med boinflytandemedel som delvis går till att sponsra nattvandringarna. 

Utöver nattvandringar anordnas även årliga trygghetsvandringar då Rikshem tillsammans med Hyresgästföreningen tittar på vilka trygghetsskapande åtgärder som kan genomföras i områdena.

Luleå

I Luleå deltar Rikshem på trygghetsvandringar som kommunen bjuder in till. Trygghetsvandringar genomförs på platser som boende uppgett som otrygga. Fastighetsägare, Hyresgästföreningen och boende i området går tillsammans igenom vilka åtgärder som behöver vidtagas för att skapa tryggare områden.  

Omtanke om våra hyresgäster

Vår vision är att göra skillnad i utvecklingen av det goda samhället. Även små insatser i det dagliga kan ge långsiktiga förtjänster.

Omtanke om våra hyresgäster

Bo i hyresrätt

Att bo i hyresrätt har många fördelar. Du får t ex ett flexibelt boende och hjälp av våra fastighetstekniker om något skulle behöva repareras, som t ex en droppande kran eller ett trasigt kylskåp.

Bo i hyresrätt hos Rikshem