Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Rikshems öppna nät innebär större valfrihet för dig som hyresgäst

Ett tv-paket från Telia samt en bredbandsuppkoppling om 1 Mbit/s ingår i hyran för våra hyresgäster som ansluts till det nya öppna nätet via fiber.

Rikshem satsar på att under de kommande åren erbjuda tillgång till ett gemensamt öppet nät för alla våra hyresgäster. Arbetet med detta pågår och i nuläget är det tillgängligt för hyresgäster i Uppsala/Knivsta, Östersund, Umeå, Luleå, Södertälje, Huddinge och delar av Kalmar och Norrköping.

I det öppna nätet hittar du som hyresgäst en mängd olika leverantörer och datahastigheter att välja mellan. Nätet tillhandahålls av Zitius, som är en del av Telia.

En bredbandsuppkoppling på 1mbit/s ingår i hyran för alla hyresgäster i det öppna nätet. Denna uppkoppling fungerar bra för dig som inte har behov av en höga hastigheter men vill ha tillgång till enklare onlinetjänster som internetbank och e-post. 

Hur beställer jag mitt kostnadsfria bredband?

I tjänsteportalen på rikshem.zmarket.se hittar du alla tillgängliga tjänster för just din bostad, genom att söka fram din adress och lägenhet.

När du sedan söker efter bredband filtrerar du fram hastigheten ”1 Mbit/s” för att se vilka leverantörer du kan välja mellan.

Därefter väljer du dina tjänster och slutför din beställning i portalen.

Hur får jag en tv-box och aktiverar mitt tv-paket?

I din hyra ingår kollektiv-tv från Telia. Detta beställer du själv på telia.se/aktivera eller genom att ringa 020-20 20 70.

För att göra detta online måste du ha tillgång till Bank-ID. Har du inte tillgång till Bank-ID eller saknar möjlighet att aktivera på nätet kan du i stället beställa via telefon (knappa inte in ditt personnummer om du saknar bank-ID), eller beställa hem personliga koder att använda i stället på telia.se/id.

Telia skickar då en tv-box till dig som du behöver för att kunna ta del av ditt tv-paket. Detta paket som ingår i din hyra kan du inte beställa på Zmarket – utan endast direkt från Telia. Boxen kopplar du till fiberuttaget i din bostad och därefter till din tv.

Får du inte igång ditt tv-paket?

Besök Telias kundservice på telia.se/komigang eller ring 90 200, för beskrivningar och hjälp med hur du kopplar in och får igång din utrustning. 


Detaljerade guider till beställning av kollektiv-tv och Zmarket: