Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Rikshems öppna nät innebär större valfrihet för dig som hyresgäst

Ett tv-paket från Telia samt en bredbandsuppkoppling om 1 Mbit/s ingår i hyran för våra hyresgäster som ansluts till det nya öppna nätet via fiber.

Rikshem satsar på att under de kommande åren erbjuda tillgång till ett gemensamt öppet nät för alla våra hyresgäster. Arbetet med detta pågår och i nuläget är det tillgängligt för hyresgäster i Uppsala, Östersund och Umeå.

I det öppna nätet hittar du som hyresgäst en mängd olika leverantörer och datahastigheter att välja mellan. Nätet tillhandahålls av Zitius, som är en del av Telia.

Har du inte behov av ett snabbt bredband eller många tv-kanaler, ingår alltså ett basutbud av tjänster i din hyra.

Hur beställer jag mitt kostnadsfria bredband?

I tjänsteportalen på rikshem.zmarket.se hittar du alla tillgängliga tjänster för just din bostad, genom att söka fram din adress och lägenhet.

När du sedan söker efter bredband filtrerar du fram hastigheten ”1 Mbit/s” för att se vilka leverantörer du kan välja mellan.

Därefter väljer du dina tjänster och slutför din beställning i portalen.

Hur får jag en tv-box och aktiverar mitt tv-paket?

I din hyra ingår kollektiv-tv Telia. Detta beställer du själv på telia.se/aktivera eller genom att ringa 020 - 20 20 70.

Telia skickar då en tv-box till dig som du behöver för att kunna ta del av ditt tv-paket. Detta paket som ingår i din hyra kan du ej beställa på Zmarket – utan endast direkt från Telia. Boxen kopplar du till fiberuttaget i din bostad och därefter till din tv.

Får du inte igång ditt tv-paket?

Besök Telias kundservice på telia.se/komigang eller ring 90 200, för beskrivningar av hur du kopplar in och får igång din utrustning. 


Detaljerade guider till beställning av kollektiv-tv och Zmarket: