Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Rikshems medarbetare är mentorer för ungdomar i Västerås

Våren 2017 träffade Jan-Olov, Klas och Henrik från Västeråskontoret ungdomar från Pettersbergsskolan i Västerås för den första av tre mentorsträffar genom Läxhjälpen.

Mentorsträffar är en del av Läxhjälpen där några av de 60 ungdomar som deltar i Läxhjälpen i Pettersberg får träffa yrkesverksamma personer som fungerar som mentorer. Under de tre träffar som är inplanerade under våren kommer våra medarbetare i Västerås besöka ungdomarna och prata framtidsdrömmar, skola och jobbsökande.

- Det var riktigt roligt att träffa ungdomarna för första gången! De var nyfikna och frågvisa och tiden gick fort. Framför allt pratade vi om vad vi som är mentorer jobbar med, vad vi tjänar och hur man får jobb, säger Henrik Nordlund, Fastighetschef.

De ungdomar som deltog i Mentorsträffen går i olika årskurser på högstadiet och har blandad bakgrund. Rikshems grupp består av 12 killar och tjejer som delades upp i två mindre grupper. Några av ungdomarna är hyresgäster från våra närliggande fastigheter.

- Diskussionerna var lite blyga i början, men efter några inledande ”lära känna varandra”-övningar gick det snabbt över i givande diskussioner om allt från vad som är roligt i skolan till ungdomarnas framtidsdrömmar, säger Henrik.

Nästa träff kommer att vara i slutet av april. Då kommer det handla om hur man söker jobb och mentorerna kommer guida i hur man skriver ett cv.

Om Rikshems arbete med Läxhjälpen

I samarbete med stiftelsen Läxhjälpen kan vi hjälpa ungdomar att nå gymnasiebehörighet. Idag kan vi erbjuda läxhjälp i Södertälje, Västerås och Helsingborg med totalt 50 elever per läsår. Målsättningen är att i den takt som vi växer utöka antalet platser i orter där behovet finns.

Läs gärna mer om vad Stiftelsen Läxhjälpen gör på deras hemsida.

Bild: Läxhjälpen.

Vi tänker hållbart

Verksamheten vi bedriver berör många människor i alla åldrar, tillsammans skapar vi en framtidstro att utveckla det hållbara samhället.

Vi tänker hållbart

Företagsfakta

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vår affärsidé är att långsiktigt och hållbart äga, utveckla och förvalta våra bostäder och samhällsfastigheter.

Företagsfakta