Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Unga gör karriär i bostadsområdet

Vitalijs Sakelis, boende hos Rikshem, gör sitt femte år som sommarjobbare i Rikshems bostadsområden. Under åren har han gjort en karriärresa och varit både gruppledare och handledare.

Genom Rikshems sommarjobbsprojekt får ungdomar i åldern 16-19 år möjlighet att komma ut på arbetsmarknaden och samtidigt engagera sig för det egna bostadsområdet. Vitalijs Sakelis har arbetat hos Rikshem under fem somrar och är nu handledare för sommarjobbarna i Södertälje.

- Som handledare diskuterar jag med Rikshems ledning och entreprenörer om vad som behöver göras och så leder jag arbetet i en grupp sommarjobbare berättar Vitalijs. Innan arbetet startade gick Vitalijs en arbetsledarutbildning genom Rikshem.
- Jag fick bland annat lära mig hur man kan ge kritik så att det tas emot på rätt sätt. Det var en intressant och rolig utbildning, säger Vitalijs.

Något han uppskattar i jobbet är att ta hand om området där han själv bor och samtidigt träffa nya vänner.
- Det känns som att jobba för sig själv istället för att jobba för någon annan bara för att tjäna pengar. Nu har man själv arbetat för att det ska vara rent och fräscht när man kommer hem. Sen är det kul att samarbeta med andra och träffa nya vänner. Man jobbar tillsammans med en grupp i tre veckor och sedan är man oftast bra vänner och håller kontakten, säger han.

Kanske är sommarjobb i ditt bostadsområde något för dig till nästa år? Ansökan för sommarjobb brukar öppnas upp i februari.

Sommarjobb

Rikshem vill ge unga möjligheten att komma ut i arbetslivet och satsar därför på sommarjobb i olika former. Tillsammans med lokala samarbetspartners erbjuder vi på Rikshem sommarjobb för ett antal ungdomar som bor i våra fastigheter.

Sommarjobb

Företagsfakta

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vår affärsidé är att långsiktigt och hållbart äga, utveckla och förvalta våra bostäder och samhällsfastigheter.

Läs mer om Rikshem