Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Studerar du i Östersund och söker boende?

I centrala Östersund med gångavstånd till Mittuniversitetets campus erbjuder vi studentrum för uthyrning. Som boende i ett studentrum delar du kök och dusch i korridor med andra studenter. 

Studentrummen är 9-18 kvadratmeter stora och hyrs ut omöblerat. Hyran betalar du månadsvis men har hyresfritt under sommarmånaderna juni och juli, förutsatt att du tecknat avtal senast 1 mars innevarande år. I hyran ingår el, värme, vatten och internet via Telia. På grund av allergirisken tillåter vi inte husdjur i studentrummen.

Studentrum för studenter

För att få hyra ett studentrum behöver du kunna visa upp ett antagningsbesked för utbildning till Mittuniversitetet i Östersund. Varje termin gör vi en studiekontroll för att säkerställa att hyresgästerna i våra studentboenden fortfarande studerar. Studier på heltid, 30 poäng, krävs och du behöver ha godkänt på minst 15 poäng per termin för att få behålla lägenheten. 

Centrala Östersund

I de centrala delarna av Östersund hittar du affärer för shopping, livsmedelsbutiker, service och restauranger. Nära våra studentrum ligger Badhusparken vid Storsjöstrand. I parken finns en stor lekplats, ett café och en båthamn. På vintern finns det tillgång till en skridskobana och möjlighet att åka långfärdsskridskor eller längdskidor på isen.

I Östersund centrum bor du nära järnvägsstationen, med bra förbindelser. Du har även nära över till Frösön där du hittar Åre Östersund Airport.

Årets studentstad 2018/2019

Östersund har utsetts till årets studentstad av Sveriges Förenade Studentkårer, SFS. Det är första gången som Östersund får utmärkelsen. I SFS:s motivering till utmärkelsen kan man läsa:

”Utmärkelsen går därför till en stad som inte räds över nya utmaningar. En stad som alltid har utveckling i fokus. En stad som är beredd att göra allt för att studenterna ska trivas – före, under, och efter sin utbildning.”

Ställ dig i vår bostadskö

Som bostadssökande hos Rikshem kan du ställa dig i vår bostadskö från det år du fyller 18 år. Din intresseanmälan måste uppdateras var sjätte månad, detta görs automatiskt när du loggar in på Mina sidor.

Anmäl dig till bostadskön på Mina Sidor

Studentbostäder

Studentbostäder är möjliga att hyra för dig som är heltidsstuderande på universitet, högskola eller motsvarande. Våra studentbostäder finns i Uppsala, Upplands Väsby, Västerås, Luleå, och Malmö.

Studentbostäder