Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Trygghetskollen – förbättra tryggheten i ditt närområde

Vi på Rikshem arbetar aktivt för att skapa trygga och trivsamma bostadsområden. I Trygghetskollen, som pågår mellan den 30 september till den 20 oktober, har vi tagit hjälp av våra hyresgäster och boende på orterna för att förbättra deras närområden.

I Trygghetskollen får alla som deltar en GPS-knapp att trycka på när man känner sig otrygg.

Varje knapptryck markeras på en karta som Rikshem sammanställer till en rapport för att själva och tillsammans med andra lokala aktörer kunna öka tryggheten. 

Trygghetskollen genomförs på sju av våra orter: Helsingborg, Kalmar, Norrköping, Västerås, Östersund, Umeå och Luleå.

Tack för det stora intresset att delta i Trygghetskollen! Nu har vi stängt Trygghetskollen och kommer nu att analysera de resultat vi fått in för att se vilka möjliga förbättringar som går att göra.

Vad är otrygghet för dig?

Vi vill hitta alla områden där du upplever otrygghet. Det kan vara en gång som är dåligt upplyst, en väg där man kör för fort eller en öde parkeringsplats – eller något helt annat. Helt enkelt där just du känner dig otrygg.

Observera att knappen inte är en larmknapp utan endast används för att samla in data.

Behåll knappen efter testet

Efter testet får alla som deltagit behålla knappen. Den kan till exempel programmeras om till att snooza alarmet på din telefon när väckarklockan ringer, eller få din mobil att låta och vibrera så att du hittar den om du lagt bort den.

 

Så här enkelt programmerar du om din knapp

Från och med kl 9 på måndag den 21 oktober är det möjligt att programmera om GPS-knappen att användas på ett sätt som du själv önskar.

Programmera om din GPS-knapp

Frågor och svar om Trygghetskollen

Är det något med Trygghetskollen som inte fungerar? Ring vår support på 0722-200 961 eller 0722-200 973 måndag-fredag kl. 15.00-19.00 fram tom den 21 oktober. Vanliga frågor och svar hittar du här.

Frågor och svar om Trygghetskollen