Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Ny bostadskö för våra lägenheter i Uppsala och Knivsta

I december 2017 lämnar Rikshem över sin förmedling av lägenheter i Uppsala/Knivsta till Uppsala Bostadsförmedling. Under en period på sex månader erbjuds sökande i Rikshems egen bostadskö att tillgodoräkna sig sin kötid i Uppsalas bostadskö.

I och med samarbetet med Uppsala Bostadsförmedling ger vi alla våra bostadssökanden i Uppsala/Knivsta tillgång till ett större utbud av lediga bostäder i regionen. Är du registrerad som bostadssökande i Rikshems bostadskö för Uppsala/Knivsta har du möjlighet att tillgodoräkna dig din kötid i Uppsala bostadskö. Är du hyresgäst hos Rikshem i Uppsala/Knivsta har du även möjlighet att tillgodoräkna dig din aktuella boendetid som kötid.

Gör så här:

  • Logga in på Mina sidor på rikshem.se och ge ditt samtycke till att vi lämnar över dina uppgifter till Uppsala Bostadsförmedling. Samtyckesregistreringen hittar du under "Mina intresseanmälningar", för bostad eller studentlägenhet beroende på vilken kö du står i.

    Om du är hyresgäst och inte redan står i bostadskön registrerar du dig på
    Mina sidor, väljer område Uppsala/Knivsta och kryssar i rutan för samtycke om överlämnande av personuppgifter till Uppsala Bostadsförmedling. För att registrera dig behöver du ange ditt personnummer och objektsnummer. Objektsnumret hittar du på din hyresavi eller på ditt hyresavtal.

  • Registrera dig hos Uppsala Bostadsförmedling och betala årsavgiften. 

Kontakta oss vid frågor

Vi förstår att det finns många frågor i och med den nya bostadskön. På sidan Frågor och svar om samarbetet med Uppsala Bostadsförmedling har vi samlat svar på några av de frågor vi tror att du har.

Har du frågor om Rikshems bostadskö är du välkommen att höra av dig till vårt kontor i Uppsala:
E-post: info.uppsala@rikshem.se
Tel: 010-70 99 200

Under vecka 49 har vi utökade öppettider:
Torsdag 30/11 kl 9-16 (lunchstängt 12-13)
Tisdag 5/12 kl 9-16 (lunchstängt 12-13)
Onsdag 6/12 kl 9-16 (lunchstängt 12-13)
Torsdag 7/12 kl 9-16 (lunchstängt 12-13)

För frågor om Uppsalas bostadskö kontakta Uppsala Bostadsförmedlings kundservice:
E-post: info@bostad.uppsala.se
Tel: 0771-71 00 00 måndag - fredag kl 09.00-12.00.
Du kan även besöka dem på Påvel Snickares gränd 12 i Uppsala under deras besökstider måndag- torsdag 13.00-16.00.

Rikshems bostadskö finns kvar

Vi på Rikshem kommer fortfarande att ha kvar vår bostadskö för övriga orter i landet (där vi inte redan har regionala köer), det innebär att du som registrerat dig hos Uppsala Bostadsförmedling fortfarande står kvar i vår kö tills du själv väljer att avsluta den. Observera att du måste stå kvar i vår kö fram till dess dina poäng finns hos Uppsala Bostadsförmedling för att du ska få tillgodoräkna dig dina köpoäng!

Uthyrning av Rikshems parkeringar och förråd i Uppsala/Knivsta kommer fortfarande att förmedlas via vår kö.

När kan jag se min kötid hos Uppsala Bostadsförmedling?

Om du tackat ja och registrerat dig hos Uppsala Bostadsförmedling kommer vi att föra över dina personuppgifter. Efter den 15 december kan du se din uppdaterade kötid hos Uppsala Bostadsförmedling.

Fler frågor och svar om flytten till Uppsala Bostadsförmedling

Mina sidor

På Mina sidor kan du som är hyresgäst eller bostadssökande hos oss enkelt utföra dina ärenden och anmäla intresse för lediga lägenheter, förråd och parkeringsplatser.

Mina sidor