Vill du bo i norra Sveriges högsta trähus?

Vi bygger just nu 142 nya lägenheter på Mariehem i Umeå. Ett av husen blir åtta våningar högt och därmed norra Sveriges högsta trähus.

Bostadshusen byggs med trästomme, alla Green Building-certifierade, vilket innebär att de kommer använda 25 procent mindre energi än de krav som ställs vid nybyggnad. Totalt blir det 110 hyresrätter och 32 bostadsrätter. Lägenheterna kommer att vara ljusa, yteffektiva och ha en storlek på 42 kvm i genomsnitt. Många av Rikshems befintliga lägenheter i området, Mariehem, är stora lägenheter på tre rum och kök eller mer. Med de nya hyres- och bostadsrätterna på yteffektiva två rum och kök kompletterar Rikshem området med en mycket efterfrågad lägenhetstyp.

Inflyttning för det första huset var i december 2017, medan inflyttning i de två andra husen planeras till april respektive oktober 2018.

De nya lägenheterna söker du under Ledigt just nu.

Försäljningen av bostadsrätter i BRF Flyttfågeln pågår

Bostadsrättshuset består av 32 lägenheter om 2 rum och kök på ca 34-54 kvadratmeter fördelade över fem våningsplan samt ett vindsplan. Till lägenheterna på entréplan finns egna uteplatser medan lägenheterna på övriga våningar har balkong.

Läs mer om bostadsrätterna

Ställ dig i vår bostadskö

Som bostadssökande hos Rikshem kan du ställa dig i vår bostadskö från det år du fyller 18 år. Din intresseanmälan måste uppdateras var sjätte månad, detta görs automatiskt när du loggar in på Mina sidor.

Anmäl dig till bostadskön på Mina Sidor