Du har väl hemförsäkring?

Du som bor i Rikshems lägenheter ska ha en hemförsäkring. Din hemförsäkring är ett viktigt grundskydd för dig själv och din bostad. En hemförsäkring gör att du kan få hjälp eller ekonomisk ersättning om något oväntat inträffar.

En hemförsäkring skyddar dig och oftast andra personer som är folkbokförda på samma adress, alltså hela familjen. Därför är det viktigt att kontrollera att hemförsäkringen gäller för alla i familjen och hushållet.

Krav för att vara hyresgäst hos Rikshem

När du hyr en lägenhet hos oss på Rikshem finns det vissa krav som du måste uppfylla. Ett av dessa krav är att du är skyldig att ha en hemförsäkring. Du kan läsa mer om kraven i vår uthyrningspolicy

Saknar du en hemförsäkring eller vill byta försäkringsbolag?

Rikshem erbjuder sig som hyresgäst rabatt på hemförsäkringen från Trygg-Hansa. Kontakta dem idag på 0771-111 669.

Läs mer om erbjudandet hos Trygg-Hansa

Mindre kostnad - stort värde

En hemförsäkring är viktig av flera skäl. Om dina saker skadas vid en brand eller en vid vattenläcka är det via hemförsäkringen du får ersättning. Detsamma gäller om du råkar ut för inbrott och blir bestulen.

Hjälp vid vattenskada och brand 

Om det exempelvis skulle börja brinna i huset du bor och lägenheten blir så pass skadad att du inte kan bo kvar hemma under reparationerna, är det din hemförsäkring som hjälper dig att få en evakueringsbostad. 

Hemförsäkringen skyddar dig även om fastigheten eller lägenheten inte skulle gå att återställa och du därmed skulle förlora ditt hyresavtal. 

Om jag saknar hemförsäkring

Om du saknar hemförsäkring kan du och din familj i värsta fall stå helt utan bostad om huset eller lägenheten inte går att bo i på grund av skada.

En hemförsäkring är alltså mycket värdefull när du verkligen behöver den.