Du har väl hemförsäkring!

Du som bor i Rikshems lägenheter ska ha en hemförsäkring. Den fungerar som ett viktigt grundskydd för dig själv och din bostad. En hemförsäkring gör att du kan få hjälp eller ersättning om något oväntat inträffar.

En hemförsäkring skyddar dig och oftast andra personer som är folkbokförda på samma adress, alltså hela familjen. Kontrollera att hemförsäkringen gäller för alla i familjen och hushållet.

Krav för att vara hyresgäst hos Rikshem

För att hyra en lägenhet hos oss på Rikshem har vi vissa krav som du måste uppfylla. Ett av dessa krav är att du är skyldig att ha en hemförsäkring. Du kan läsa mer om kraven i vår uthyrningspolicy

Saknar du en hemförsäkring eller vill byta försäkringsbolag?

Rikshem erbjuder sig som hyresgäst rabatt på hemförsäkringen från Trygg-Hansa. Kontakta dem idag på 0771-111 669.

Läs mer om erbjudandet hos Trygg-Hansa

Strunta inte i en hemförsäkring

En hemförsäkring är viktig av flera skäl. Om dina saker skadas vid en brand eller en vattenläcka är det via hemförsäkringen du får ersättning. Eller om du råkar ut för inbrott och blir bestulen.

Om det till exempel skulle börja brinna i huset du bor och du därför inte kan bo kvar hemma så är det via hemförsäkringen du får evakueringsbostad. Om du saknar hemförsäkring kan du och din familj i värsta fall stå utan bostad om huset eller lägenheten på grund av en skada inte går att bo i.

Hemförsäkringen skyddar dig även om fastigheten eller lägenheten inte skulle gå att återställa och du därmed då skulle förlora ditt hyresavtal.