Sök bilplats

Vi på Rikshem erbjuder bilplatser både utomhus samt i garage. Du söker parkeringsplats och garage genom att logga in på Mina sidor. Under rubriken Samla poäng registrerar du dig för vilket område du vill hyra bilplats på. Våra lediga bilplatser hittar du sedan under Ledig just nu på rikshem.se

Vi tillämpar först-till-kvarn principen, vilket betyder att är du först att anmäla intresse så kommer du att få bilplatsen du sökt. Detta utifrån att sökvillkoren har uppfyllts. Tänk på att säkerställa att tillträdesdatumet fungerar för dig innan du tackar ja. 

Erbjudande om bilplats 

Uppfyller du villkoren att få hyra bilplats kommer du att få hyreskontrakt skickat till dig via e-post. Avtalet behöver du signera elektroniskt via BankID. 

Du kommer att få särskild information i samband med kontraktsskrivningen om din bilplats har nyckel eller en tagg. 

Behöver du fler bilplatser eller vill söka en ny där är det möjligt, då kan du göra det efter sex (6) månader. 

På vissa orter inom Rikshems bestånd används externa parkeringsbolag som hyr ut bilplatser. Ta kontakt med ditt ortskontor för mer information.  

Bilplats i annat område 

Du som är hyresgäst hos oss och hyr bilplats i annat område kan behöva betala 25% moms på din bilplats. Detta enligt Skatteverkets regler. Reglerna säger att lägenhetsavtalet och bilplatsavtalet ska vara knutna till samma bolag för att bilplatsen ska vara momsbefriad. Rikshem har flertalet dotterbolag, vilket innebär att bilplatsen i vissa fall kan bli momsbelagd även fast du är bostadshyresgäst.  

Vi har flera områden där du som inte bor hos oss är välkommen att hyra bilplats. Tänk på att det då tillkommer 25% moms på bilplatshyran. Detta i enlighet med mervärdeskattelagen. 

Vill du hyra bilplats?

Även du som inte bor hos oss är välkommen att hyra bilplats. Tänk på att det då tillkommer 25% moms på bilplatshyran. Detta i enlighet med mervärdeskattelagen.

Ledigt just nu