Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Köpa bostadsrätt

Vi tror på blandade upplåtelseformer och bygger därför även bostadsrätter i våra bostadsområden. Bostadsrättsprojekten presenteras på vår webbplats under Vi bygger.

När lägenheterna är planerade och byggklara förbereder vi för försäljningen, detta görs oftast av en mäklare. Läs mer om våra bostadsrättsprojekt under Vi bygger, där du även kan göra en intresseanmälan.

Hur går det till att köpa en bostadsrätt?

 1. Intresseanmälan
  Anmäl ditt intresse för ett nyproduktionsprojekt under Vi bygger. Intresseanmälan är inte bindande men innebär att du löpande får nyhetsbrev och inbjudan till våra säljstartsdagar där vi presenterar projekten med hjälp av modeller, ritningar och priser. Dagen efter säljstart har du möjlighet att göra en bokningsanmälan för en specifik lägenhet.

 2. Boka bostad
  När tiden har gått ut för bokningsanmälan och du hittat en lägenhet som passar dig, skriver vi  ett bokningsavtal där du även betalar en bokningsavgift. Bokningsavtalet är inte bindande, väljer du att inte gå vidare i processen återbetalas avgiften med avdrag för administrativa kostnader.

 3. Köp bostad
  Köpet består av två bindande avtal mellan dig och bostadsrättsföreningen som kommer att pröva dig som medlem genom att kontrollera din betalningsförmåga. Du behöver visa upp ett giltigt lånelöfte från din bank och betala ett förskott som räknas av från den slutliga betalningen vid tillträdet. När prövningen gått igenom och båda avtalen är tecknade, blir du formellt medlem i föreningen.

 4. Val av inredning
  Du som köpare får nu möjlighet att göra personliga val i din nya lägenhet med hjälp av våra tillvalsbroschyrer där du kan välja bland olika färgsättningar och material.

 5. Besiktning
  När det närmar sig inflyttning görs en slutbesiktning av en oberoende besiktningsman. Du kommer också att bli inbjuden att besöka lägenheten under byggtiden för att tillsammans med oss kontrollera så att dina tillval blivit rätt.

 6. Tillträde och slutbetalning
  Dagen innan tillträdesdagen ska den resterande delen av köpesumman vara inbetald. På tillträdesdagen, när allt är betalt, kan du hämta ut nycklarna till din nya bostad. Du får även med all information du behöver om din lägenhet.

 7. Garanti och försäkringar
  Från och med tillträdet har du som köpare ansvar för lägenheten, vilket innebär att du behöver försäkra din bostad. Två år efter slutbesiktning kommer huset och lägenheterna genomgå ytterligare en besiktning för att säkerställa att allt är korrekt. 

Projekt

Rikshem växer genom kloka investeringar i olika kommuner men även genom att bygga nya bostäder.

Projekt

Företagsfakta

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vår affärsidé är att långsiktigt och hållbart äga, utveckla och förvalta våra bostäder och samhällsfastigheter.

Läs mer om Rikshem