Trygghetsboende eller seniorboende

För dig som är 55+ eller 70+ har vi boenden som vi kallar för seniorboende respektive trygghetsboende. Det är boende för dig som vill ha ett vanligt hyreskontrakt, eller ett boende med möjlighet till service utöver det vanliga.

Seniorboende för dig över 55 år

På flera orter har vi boende för dig som är 55+ och som vill ha ett vanligt hyreskontrakt. Här bor du i din egen lägenhet och dina grannar är i samma ålder som du.

Trygghetsboende för dig över 70 år

För dig som är över 70 år har Rikshem så kallade trygghetsboenden på flera orter. Ett trygghetsboende är ett boende för dig som känner dig för pigg för äldreboende, men gärna bor med närhet till gemensamma sällskapsrum och trygghetsvärd. 

Vanligt hyreskontrakt med jämnåriga grannar

Är du 70+ finns även möjlighet att bo med ett vanligt hyreskontrakt. Här bor du i din egen lägenhet och dina grannar är i samma ålder som du.

Här finns boenden för dig som är 55+ och 70+

Bostäder speciellt för dig 55+ eller 70+ har vi exempelvis i Malmö, Helsingborg och Uppsala. 

Bikupan Trygghetsboende i Helsingborg

På Bikupans trygghetsboende erbjuder Rikshem trivsamma lägenheter på 1-2 rum och kök. De boende har tillgång till gemensamma lokaler som t ex matsal och bibliotek samt en stor och härlig trädgård.

Läs mer om Bikupan

Uppsala Bostadsförmedling

Uppsala Bostadsförmedling förmedlar Rikshems seniorbostäder i Uppsalaregionen. Registrera dig i deras bostadskö för att anmäla intresse. Bostäderna förmedlas i turordning baserat på sökandes kötid.

Gå till Uppsala Bostadsförmedling

Boplats Syd

Den regionala bostadskön Boplats Syd förmedlar Rikshems lägenheter i Malmö. Registrera dig i deras bostadskö för att göra intresseanmälningar till lediga lägenheter.

Gå till Boplats Syd