Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

55+ och 70+

För dig som är 55+ eller 70+ har vi boenden som vi kallar för senior- och trygghetsbostäder. Det är boende för dig som vill ha ett vanligt hyreskontrakt, eller med möjlighet till service utöver det vanliga.

Boende för dig över 55 år

På flera orter har vi boende för dig som är 55+ som vill ha ett vanligt hyreskontrakt. Här bor du i din egen lägenhet och dina grannar är i samma ålder som du.

Trygghetsboenden för dig över 70 år

För dig som är över 70 år ha Rikshem trygghetsboende på flera orter. Ett boende för dig som känner dig för pigg för ett äldreboende, men gärna bor med närhet till gemensamma sällskapsrum och trygghetsvärd. 

Är du 70+ finns även möjlighet att bo med ett vanligt hyreskontrakt. Här bor du i din egen lägenhet och dina grannar är i samma ålder som du.

Bostäder speciellt för dig 55+ eller 70+ har vi exempelvis i Malmö, Helsingborg och Uppsala. 

Bikupan Trygghetsboende i Helsingborg

På Bikupans trygghetsboende erbjuder Rikshem trivsamma lägenheter på 1-2 rum och kök. De boende har tillgång till gemensamma lokaler som t ex matsal och bibliotek samt en stor och härlig trädgård.

Läs mer om Bikupan

Uppsala Bostadsförmedling

Uppsala Bostadsförmedling förmedlar Rikshems seniorbostäder i Uppsalaregionen. Registrera dig i deras bostadskö för att anmäla intresse. Bostäderna förmedlas i turordning baserat på sökandes kötid.

Gå till Uppsala Bostadsförmedling

Boplats Syd

Den regionala bostadskön Boplats Syd förmedlar Rikshems lägenheter i Malmö. Registrera dig i deras bostadskö för att göra intresseanmälningar till lediga lägenheter.

Gå till Boplats Syd