Bikupan trygghetsboende i Helsingborg

På Bikupans trygghetsboende erbjuder Rikshem trivsamma lägenheter på 1-2 rum och kök för dig som är över 70 år. De boende har tillgång till gemensamma lokaler som matsal, gemensamhetsrum, gym och tv-rum samt en stor och härlig trädgård.

Lägenheterna på Bikupan har parkettgolv, kök samt stora och rymliga badrum med kakel och handdukstork. Ett källarförråd ingår till varje lägenhet och några av lägenheterna har även balkong. Ett övernattningsrum finns att boka för anhöriga.

I hyran för lägenheterna ingår även servicen och tryggheten det innebär att ha en värdinna på plats alla vardagar. Värdinnan hjälper bland annat till med bokningar och aktiviteter.

Som en service för de boende finns Rikshems värdinna på plats alla vardagar i veckan mellan kl. 08.00-17.00. Värdinnan hjälper till med frågor, bokningar och håller även i de aktiviteter som anordnas på Bikupan.

Ljusa lokaler i lugnt område

Bikupan ligger inbäddat bland villor i ett lugnt bostadsområde i Ringtorp, norra delen av Helsingborg. Fastigheten är byggd som en låg u-formad byggnad  med stora, luftiga och ljusa utrymmen.  

I området har de boende nära till service som bibliotek, mataffär, bageri, blomsteraffär, Ringstorp träffpunkt och kyrkan. Ringstorp ligger dessutom nära både Pålsjö skog och Fredriksdals museer och trädgårdar.

Ringstorp har goda kommunikationer till centrum, Väla och lasarettet. Bussarna  2 och 25 stannar strax utanför boendet.

1/9 En nylagad tvårätters lunch ingår i matavgiften
2/9 Gemensamma lokaler för de boende finns såsom matsal och bibliotek
3/9 I trädgården finns både sittplatser och en stilla porlande fontän.
4/9 Bikupan är en låg u-formad byggnad med ljusa och luftiga utrymmen.
5/9 Lägenheterna på Bikupan är 1-2 rum och kök
6/9 Lägenheterna har parkettgolv och eget kök
7/9 Stora och rymliga badrum med kakel och handdukstork
8/9 Bikupan har en stor härlig trädgård med ros- och perennrabatter.
9/9 Bikupan ligger i ett lugnt bostadsområde i Ringstorp.

Nylagad mat i Bikupans restaurang

En nylagad tvårätters lunch som serveras vid borden och eftermiddagskaffe ingår i den obligatoriska matavgiften. Under sommaren vid fint väder tar kockarna ut sina grillar så att vi kan njuta av maten i vår trädgård.

Möjlighet finns att bjuda vänner och anhöriga på lunch eller varför inte ta catering från köket för att fira någon helgdag eller kanske en födelsedag.

Njut av den härliga trädgården

En stor härlig trädgård med ros- och perennrabatter, en stilla porlande fontän och odlingslådor för blommor, kryddor, bär och grönsaker finns för dig som själv vill odla eller dra ogräs.

Gemensamma aktiviteter för de boende

För att skapa en trivsam vardag arrangeras regelbundet gemensamma aktiviteter för våra boende på Bikupan. Det kan vara tex gymnastik, boule, föredrag, musikquiz, bingo, bokcirkel, gudstjänst och olika typer av  musikarrangemang. Vi anordnar även aktiviteter utanför boendet som t.ex. besök på träffpunkten, konserter, teater, en runda i omgivningen eller bort till vackra  Pålsjöskog.

Hårfrisörska och fotspecialist kommer till huset varje vecka.

För mer information om Bikupan och boendet samt om hur du söker lägenhet, kontakta:

Ing-Marie Karlsson
Värdinna Bikupan Trygghetsboende

Så här söker du lägenhet

Lägenheterna på Bikupan förmedlas via Rikshem men kräver att du är registrerad hos Helsingborg Stad. Om du är intresserad av ett boende i Bikupan, kontakta:
Helsingborg Stad, Kontaktcenter
Telefon: 042-10 50 00
Mailadress: kontaktcenter@helsingborg.se

Du kan registrera en intresseanmälan hos Helsingborgs Stad från den dagen du fyller 65 år. Vi som hyresvärd kontaktar dig sedan när du är aktuell för en lägenhet.