Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Korttidskontrakt

Ett korttidskontrakt innebär att du kan få en tillfällig bostad under en begränsad tid samtidigt som du fortsätter att samla bopoäng i Rikshems bostadskö.

Korttidskontrakt

I en del av våra bostadsområden planeras för omfattande ombyggnationer, bland annat stamrenoveringar. Lediga lägenheter i dessa områdena hyrs därför ut med korttidskontrakt.

Inget besittningsskydd

Med ett korttidskontrakt får du inget besittningsskydd utan är skyldig att flytta när ditt kontrakt går ut. Avtal gällande avstående från besittningsskydd ska undertecknas vid avtalsskrivandet och godkännas av hyresnämnden.

Ett korttidskontrakt löper under en begränsad tid. Uppsägningstiden brukar vara en till tre månader, beroende på hur lång kontraktets löptid är.

Du behåller dina bopoäng

Lägenheter med korttidskontrakt hyrs ut i befintligt skick och enbart nödvändiga reparationer utförs. Du kan inte göra tillval på dessa bostäder. Lägenheter med korttidsavtal hyrs via Ledigt just nu. Om du tecknar ett korttidskontrakt behåller du dina poäng på Mina sidor och kan söka lediga lägenheter med hjälp av dessa efter att din spärrtid har gått ut.

Lediga lägenheter just nu

De lägenheter som är lediga för uthyrning publiceras här på vår webbplats. Lägenheterna fördelas efter kötid bland dem som anmält intresse för den aktuella bostaden och som uppfyller de kriterierna som anges i vår uthyrningspolicy.

Lediga lägenheter just nu

Vi bygger

Rikshem växer dels genom kloka investeringar i olika kommuner men även genom att bygga nya bostäder.

Planerade, pågående och avslutade projekt.