Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Studentbostäder

Studentbostäder är möjliga att hyra för dig som är heltidsstuderande på universitet, högskola eller motsvarande. Våra studentbostäder finns i Uppsala, Upplands Väsby, Västerås, Luleå, Östersund, Kalmar och Malmö. 

En studentbostad är oftast en liten lägenhet med det kan även vara ett rum i en studentkorridor eller andra typer av mindre boenden. Under Våra fastigheter kan du läsa mer om var studentlägenheterna finns på just din ort.

Hyr studentbostad

För att få hyra en studentlägenhet behöver du kunna visa upp ett antagningsbesked för utbildning till högskola, yrkeshögskola eller universitet. Varje termin gör vi en studiekontroll för att säkerställa att hyresgästerna i våra studentboenden fortfarande studerar. Studier på heltid, 30 poäng, krävs och du behöver ha godkänt på minst 15 poäng per termin för att få behålla lägenheten. 

Cyklist i Uppsala

Bostadskö för studentbostäder

På vissa orter förmedlar vi våra studentbostäder via de kommunala bostadsköerna. För att söka studentboende behöver du alltså vända dig till den den lokala kön t.ex. Uppsala Bostadsförmedling, Boplats Syd och Bostad Luleå.

Ställ dig i vår bostadskö

Som bostadssökande hos Rikshem kan du ställa dig i vår bostadskö från det år du fyller 18 år. Din intresseanmälan måste uppdateras var sjätte månad, detta görs automatiskt när du loggar in på Mina sidor.

Anmäl dig till bostadskön på Mina Sidor

Uppsala Bostadsförmedling

Den regionala bostadskön Uppsala Bostadsförmedling förmedlar Rikshems lägenheter i Uppsala och Knivsta. Registrera dig i deras bostadskö för att göra intresseanmälningar till lediga lägenheter.

Uppsala Bostadsförmedling