Hyr en ungdomslägenhet

En ungdomslägenhet är en vanlig fast mindre lägenhet. För att få hyra en ungdomslägenhet av Rikshem krävs att du vid söktillfället ska vara mellan 18 och 25 år. Det finns ingen åldersgräns för hur länge du får bo kvar i lägenheten.

Ungdomslägenhet - för dig som är redo att flytta hemifrån

För att underlätta för ungdomar att komma in på bostadsmarknaden erbjuder Rikshem ungdomslägenheter i Uppsala och Malmö. Lägenheterna i Uppsala förmedlas via Uppsala Bostadsförmedling. Är du intresserad av ungdomslägenheterna i Malmö vänder du dig till Boplats Syd.

Hej tonåring!

Registrera dig för att börja samla bopoäng redan nu. Det är självklart kostnadsfritt och öppet för dig som fyllt 16 år. Välkommen!

Registrera dig här

Ställ dig i Rikshems bostadskö - från 16 år

Du vet väl om att du kan börjar samla egna bopoäng redan när du fyllt 16 år? Det gör du enkelt genom att registrera dig på Mina sidor och det är så klart helt kostnadsfritt. Så snart registreringen är klar börjar bopoängen rulla in. Ju fler insamlade bopoäng, desto större chans att få den där drömlägenheten när den väl dyker upp.

Hur går det till?

Här finns en guide om hur det går till att söka bostad hos Rikshem - från registrering och samlande av bopoäng till signerandet av hyreskontraktet.

Så här söker du bostad hos Rikshem

Vem kan få en bostad?

För att hyra en lägenhet hos oss på Rikshem har vi vissa krav som du måste uppfylla. Två saker är att du måste ha en inkomst och ha fyllt 18 år. Här kan du läsa mer om vad som gäller.

Rikshems uthyrningspolicy

Boplats Syd

Den regionala bostadskön Boplats Syd förmedlar Rikshems lägenheter i Malmö. Registrera dig i deras bostadskö för att göra intresseanmälningar till lediga lägenheter.

Gå till Boplats Syd

Uppsala Bostadsförmedling

Den regionala bostadskön Uppsala Bostadsförmedling förmedlar Rikshems lägenheter i Uppsala och Knivsta. Registrera dig i deras bostadskö för att göra intresseanmälningar till lediga lägenheter.

Uppsala Bostadsförmedling