Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Fastighetschef

Det händer många spännande saker på Rikshem just nu, i hela organisationen och inte minst med ny vd och styrelse. Det är en resa jag vill vara med på, säger Henrik Nordlund.

Mitt första möte med Rikshem var som trainee. Jag gick det första traineeprogrammet som anordnades, år 2012-2013. Innan dess hade jag pluggat till en dubbel examen efter att ha läst till civilingenjörsprogrammet med inriktning mot industriell ekonomi på KTH och nationalekonomi på Stockholms Universitet.

Jag fick upp ögonen för fastighetsbranschen först då jag skrev mitt exjobb om gröna investeringar. Det tillsammans med mitt extrajobb som lärare på en YH-utbildning för drifttekniker under studietiden, väckte ett intresse för fastigheter som fick mig att söka till Rikshems traineeprogram.

Målet med traineeprogrammet var framför allt att få prova på olika roller för att komma på vad jag är bra på. Utan programmet hade jag inte kommit på att jag ville bli förvaltare, vilket jag fick erbjudande om bara ett halvår in i programmet. Innan jag började på Rikshem tyckte jag det lät lite torrt att vara förvaltare, men när jag satte mig in i vad yrket faktiskt innebär fick jag en helt ny syn på arbetet. Som förvaltare får man ta ett stort ansvar för budget och att fastigheterna tas om hand på bästa sätt.  

Efter ett halvår på förvaltartjänsten i Uppsala, sökte jag en tjänst som fastighetschef i Stockholm. Då var jag bara 26 år och det var prövande och lärorikt att vara så ung på den rollen, framför allt då min arbetsgrupp bestod av personer som både var äldre och mer erfarna i fastighetsbranschen. Men vi lärde oss ganska snabbt att dra nytta av varandras kunskaper.

Efter närmre tre år som fastighetschef ville jag prova att jobba med något annat och var borta ett år. Nu är jag tillbaka på Rikshem i rollen som fastighetschef med ansvar för norra Stockholm och det är jag väldigt glad över. Tillsammans med mina härliga kollegor hoppas jag kunna arbeta med att effektivisera processer och göra dem långsiktigt hållbara, för våra fastigheter i Stockholmsområdet men även för hela Rikshem.