Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Fastighetstekniker

Det är jag som är först ut på plats när något felanmäls och jag som får ta beslutet ifall felet är enkelt avhjälpt eller om en expert måste ringas in, säger Magnus Fredriksson.

Jag började som fastighetstekniker på Rikshem hösten 2012. Innan jag pluggade Nackademins tvååriga energi- och driftteknikutbildning så testade jag att jobba med lite av varje. Jag trivs med att blanda arbete vid datorn med utetid och därför är jobbet som drifttekniker perfekt för mig. När jag var färdig med min utbildning ville jag söka mig till ett större företag som jag kan växa inom, vilket passar in på Rikshem. Det känns också roligt att Rikshem är stora i min gamla hemstad Uppsala.

Mitt ansvarsområde i rollen som fastighetstekniker är Kvarngärdet i Uppsala. Kort sagt kan man säga att jag ska se till att det ”flyter”. Det är jag som är först ut på plats när något felanmäls och jag som får ta beslutet ifall felet är enkelt avhjälpt eller om en expert måste ringas in. Samtidigt blir jag ansiktet utåt mot hyresgästerna eftersom det är mig de möter.

Det bästa med mitt jobb är problemlösandet, när jag får ett uppdrag och det kanske inte är helt självklart vad felet är. Då måste jag prova olika varianter, fundera, kanske gå därifrån och få ett nytt perspektiv på saken. Jag tycker också att det är jätteskönt att ha frihet under ansvar.

Mitt team består av sex fastighetstekniker med olika ansvarsområden. Vi jobbar mot tre förvaltare och en fastighetschef. I vårt team ingår dessutom en hyresgästsamordnare. Vi samarbetar även med uthyrarna. När oförutsedda problem dyker upp gäller det att vara flexibel och kunna ta hjälp av varandra. Ofta kompletterar vi varandras kunskaper väldigt bra.