Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Förvaltare

På Rikshem känner man stort förtroende för oss traineer och låter oss ta mycket eget ansvar. Det märks inte minst på att jag fått en förvaltartjänst bara ett halvår in i programmet, säger Kristian Rolfsen Sandsborg.

Jag började på Rikshems traineeprogram hösten 2016. Innan det läste jag till byggnadsingenjör i Gävle och tog en masterexamen inom fastighetsutveckling och förvaltning på NTNU i Trondheim, Norge.

Innan jag började studera hade jag ett brinnande intresse för hus och teknik. Då jag läste till byggnadsingenjör och också sommarjobbade som kvartersvärd för Uppsalahem, väcktes ett stort intresse även för förvaltning. Därför valde jag att läsa min master i Trondheim, då de erbjöd den perfekta inriktningen för mig.

Utbildningen bekräftade att förvaltning är något jag vill jobba med. Jag tycker om att vårda det befintliga och att hitta ett optimalt sätt att ta hand om ett bestånd. För mig handlar det om att skapa en god livskvalité för hyresgästen och det är något jag kommer sträva efter nu som förvaltare i Uppsala.

Som förvaltare har man en ganska bred roll. Min studiebakgrund där jag kombinerat teknik och ekonomi tror jag därför gynnar mig, men det betyder också mycket att tycka om det man arbetar med och det gör jag.