Gruppchef Förvaltning

På Rikshem får man stort förtroende redan som nyutexaminerad. Under traineeprogrammet fick jag direkt ta stort eget ansvar och har på kort tid fått utvecklas i rollerna som förvaltare och nu gruppchef, säger, säger Kristian Rolfsen Sandsborg.

Jag började på Rikshems traineeprogram hösten 2016. Innan det läste jag till byggnadsingenjör i Gävle och tog en masterexamen inom fastighetsutveckling och förvaltning på NTNU i Trondheim, Norge.

Innan jag började studera hade jag ett brinnande intresse för hus och teknik. Då jag läste till byggnadsingenjör och också sommarjobbade som kvartersvärd för Uppsalahem, väcktes ett stort intresse även för förvaltning. Därför valde jag att läsa min master i Trondheim, då de erbjöd den perfekta inriktningen för mig.
Utbildningen bekräftade att förvaltning är något jag vill jobba med. Jag tycker om att vårda våra befintliga fastigheter och att hitta ett optimalt sätt att ta hand om vårt bestånd. För mig handlar det om att skapa en god livskvalitet för hyresgästen och det är något jag strävar efter i mitt dagliga arbete.

Både som förvaltare och gruppchef förvaltning har man en bred roll. Min studiebakgrund där jag kombinerat teknik och ekonomi tror jag därför gynnar mig, men det betyder också mycket att tycka om det man arbetar med och det gör jag.