Störningar i vår telefoni

Vi har för närvarande tekniska problem med vår telefoni och det kan därför vara svårt att komma fram i vår växel. Vi arbetar på att lösa detta snarast.
Arber Bild För Intervju

”Fullt ös från dag ett”

Arbers hjärta slår ett extra slag för Helsingborg. Det är tydligt när han berättar om projektledarrollen på Rikshem. Här kan han bidra till bättre boenden och långsiktiga lösningar för hyresgästerna – och det känns bra.

Helsingborg är hemma för Arber, projektledare på Rikshem. Här växte han upp, här bor han nu. När han åker till jobbet är det på Rikshems kontor i Helsingborg. Helt perfekt, enligt honom själv. 

”Det känns otroligt bra. Nu är jag med och bidrar till ett bättre samhälle och bättre boenden för våra hyresgäster”, säger Arber.  

Rikshems stora projekt lockade 

Arber startade sin resa med Rikshem 2021. Han blev då kontaktad av en projektutvecklare, som berättade att Rikshem sökte projektledare. Arber arbetade på ett kommunalt fastighetsbolag och hade innan dess varit projektledare i konsultbranschen. Samtalet väckte en nyfikenhet. Det var uppenbart att Rikshems projekt var av en helt annan kaliber.  

”Det handlade om stora projekt – tre till fyra gånger större än de jag jobbat med tidigare. Det rörde sig dessutom om mer komplexa renoveringsprojekt. Storleken på projekten kändes spännande och jag förstod att det skulle bli en utmaning, något som gör arbetet roligt.”  

Han fick rätt: 

”Det har varit fullt ös från dag ett”, säger Arber glatt.  

Problem är till för att lösas 

Hans stora intresse för teknik och problemlösning gjorde valet att utbilda sig till ingenjör naturligt. När han fick möjlighet att bygga på sin högskoleutbildning till civilingenjör inom väg och vatten tog han chansen att ta två examina. 

I dag är Arber hängiven sin projektledarroll och uppskattar alla delar i den. Från att hålla tidplaner och koll på ekonomin, till att leda byggmöten och vara i dialog med såväl entreprenörer som hyresgäster. Det roligaste är att lösa problemen.  

”Alla frågor landar hos projektledaren till slut. Jag i min tur måste hitta bra, snabba lösningar som är hållbara, kvalitativa och landar inom budget. Lösningarna ska dessutom vara gynnsamma för Rikshem och för hyresgästerna i framtiden”, säger han.   

Hyresgästerna får bättre boende 

Det är ingen tvekan om att Arber står för den samhällsutveckling Rikshem bidrar till och att han engagerar sig i resan. Som projektledare kan han påverka från början till slut.  

”Vi på Rikshem tänker framåt och förhoppningsvis kan vi göra samhället bättre med våra insatser. Vi bidrar med bättre hem för våra hyresgäster, som de kan fylla med egna minnen. Framtiden känns hoppfull”, säger Arber. 

Nu är jag med och bidrar till ett bättre samhälle och bättre boenden för våra hyresgäster.

—Arber Dervishi, projektledare