Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Projektledare

På Rikshem känner jag mig välkommen överallt och trygg att ställa de frågor jag undrar över och anta de utmaningar jag lockas av, säger Linn Forsman, som gått traineeprogrammet 2016-2017.

Efter en femårig civilingenjörsutbildning inom samhällsbyggnad med inriktning mot byggprojektledning, började jag som trainee på Rikshem hösten 2016. Jag kände inte till exakt vad Rikshem stod för, men fick på LAVA-mässan på KTH, veta att Rikshem inte bara förvaltar fastigheter, utan också arbetar med många spännande nybyggnads-, ROT- och ombyggnadsprojekt. Det fick mig att söka traineeprogrammet – jag ville få en inblick i, och bättre förståelse för, hela processen.

Under traineeprogrammet får vi rotera mellan förvaltning, projekt- och fastighetsutveckling och transaktion/affärsutveckling. Det ger en bred bild av Rikshems verksamhet och en förståelse för allt från köp och utveckling av mark till färdiga bostäder och samhällsfastigheter som långsiktigt ska förvaltas. Det har även gett oss traineer möjlighet att bredda vårt kontaktnät och jag känner definitivt att jag får kunskap som jag inte fått från studierna.

Jag har alltid varit inställd på att arbeta med byggprojektledning eftersom jag gillar att ha överblick över ett helt projekt. Att därför arbeta på beställarsidan och vara med i projekt från början och genom hela processen, är väldigt roligt. Traineeprogrammet har såklart en grund, men är också anpassningsbart. Jag har till exempel varit längre på projekt- och fastighetsutveckling eftersom jag brinner för det.

Traineeprogrammet på Rikshem har definitivt levt upp till mina förväntningar. Jag får verkligen göra saker, på riktigt. Det är högt i tak och även som ung får man ta mycket ansvar vilket jag tror utgör grunden för utvecklingsmöjligheterna som finns här.

Nu arbetar jag som projektledare på huvudkontoret i Stockholm.