Amanda, trainee 2020-2021

Amanda Grafström har nyligen slutfört sitt traineeprogram på Rikshem. Under ett år har hon fått prova på att arbeta inom förvaltning, projekt, fastighetsutveckling, transaktion och hållbarhetsfrågor inom bolaget.

Traineeprogrammet ger ett helhetsperspektiv och en förståelse för att alla medarbetare jobbar mot samma mål men i olika skeden.

- I rollen som trainee får man ta mycket ansvar och arbeta med uppgifter som är viktiga för företaget. Det är ett otroligt varierat jobb och man får se olika delar av företaget och lära känna olika kollegor över hela landet, det ger en snabb kompetensutveckling och ett värdefullt kontaktnät, berättar Amanda.

I rollen som trainee får man ta mycket ansvar och arbeta med uppgifter som är viktiga för bolaget i stort.
Amanda, trainee 2020-2021

Förutom att traineeprogrammet ger en bra start i karriären, där traineerna får chans att praktisera sina teoretiska kunskaper från skolan, finns det inom Rikshem goda möjligheter att ta sin kompetens till nya nivåer även efter programmet.

- Internt dyker det löpande upp nya utbildningar och utvecklingsmöjligheter genom Rikshemakademin. Men man får också ta mycket ansvar, växa i sin roll och testa på nya saker om man visar intresse för det, säger Amanda.

Rikshem har stort fokus på att utveckla sin verksamhet, arbetssätt och tjänster för att anpassa sig till det allt mer digitaliserade samhället. Även hållbarhetsfrågor har stort fokus och är en del av Rikshems affär.

- Jag tycker att Rikshem är ett företag med goda värderingar som ligger i framkant både när det gäller digitaliseringsfrågor och att vara en hållbar aktör i samhället. Inte minst ur ett ekologiskt perspektiv där arbetet med miljöcertifiering fortskrider i vår nyproduktion och även arbetet med att se över miljöfrågor i vårt befintliga bestånd, berättar Amanda.