Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Rikshem får kreditbetyg A- av Standard & Poors

mar 12, 2013 09:00 - Pressmeddelande

Rikshem har fått det starka långsiktiga kreditbetyget A- med stabil utsikt av kreditvärderingsinstitutet Standard & Poors. På den nordiska ratingskalan erhöll Rikshem en K-1 vilket är högsta möjliga betyg.

Rikshem har fått det starka långsiktiga kreditbetyget A- med stabil utsikt av kreditvärderingsinstitutet Standard & Poors. På den nordiska ratingskalan erhöll Rikshem en K-1 vilket är högsta möjliga betyg.

Kreditbetyget gör Rikshem unikt eftersom inget privat fastighetsbolag har haft ett kreditbetyg från Standard & Poors sedan 2005.

Kreditbetyget är ett led i Rikshems strategi att bredda finansieringsbasen för att stödja den fortsatta expansionen av bolaget. Standard & Poors positiva bedömning av Rikshems kreditvärdighet bekräftar bolagets starka kapacitet att möta sina finansiella förpliktelser.

- Kreditbetyget A- är ett fint betyg till bolaget och dess affärsidé att köpa och utveckla bostads- och samhällsfastigheter på tillväxtorter i Sverige. Kreditbetyget kommer att ytterligare stärka Rikshems upplåningsmöjligheter på kapitalmarknaden. Idag har vi en upplåning på 2,4 miljarder på företagscertifikatmarknaden, säger VD Jan-Erik Höjvall.

Kontakt:
Jacob Bruzelius, Finanschef, tel 0733-900 980, jacob.bruzelius@rikshem.se
Jan-Erik Höjvall, VD, tel 0705-538 004, jan-erik.hojvall@rikshem.se

Dokument

PDF (pdf)