Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Rikshem emitterar obligation om 1 000 MSEK

maj 15, 2013 15:30 - Pressmeddelande

Rikshem har genomfört en obligationsemission om 1000 MSEK med en löptid på 18 månader. Obligationslånet löper med rörlig ränta (Stibor + 0,3 procentenheter) och är icke säkerställt. Obligationslånet, som är en private placement, är Rikshems första obligationsemission.

Rikshem har genomfört en obligationsemission om 1000 MSEK med en löptid på 18 månader. Obligationslånet löper med rörlig ränta (Stibor + 0,3 procentenheter) och är icke säkerställt. Obligationslånet, som är en private placement, är Rikshems första obligationsemission.

Bolaget avser etablera ett MTN-program under andra halvåret 2013 med ett rambelopp på 5 Mdkr och kommer fortsättningsvis att emittera obligationer under detta MTN-program.

- Rikshem har i och med sitt kreditbetyg (A-) från S&P blivit ett eftertraktat namn på kapitalmarknaden, säger Rikshems VD Jan-Erik Höjvall. På grund av stort intresse från investerarna har vi därför valt att genomföra en private placement innan vårt kommande MTN-program etableras efter sommaren.

Obligationslånet kommer att användas för att finansiera kommande förvärv, bl.a. i Södertälje, och för att amortera banklån.

- Insteget på obligationsmarknaden medför tillsammans med det sedan tidigare etablerade företagscertifikatprogrammet att Rikshem nu har en väldigt effektiv och flexibel finansieringsstruktur, säger Rikshems Finanschef Jacob Bruzelius. 

Handelsbanken Capital Markets agerade som arrangör av obligationsemissionen.

Kontakt:

Jacob Bruzelius, Finanschef, tel 0733-900 980, jacob.bruzelius@rikshem.se

Jan-Erik Höjvall, VD, tel 0705-538 004, jan-erik.hojvall@rikshem.se

 

Dokument

PDF (pdf)