Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Äldreminister Åsa Regnér delar ut pris till ”Bästa äldres boende”

jun 11, 2015 12:27 - Pressmeddelande

Just nu pågår nomineringen till PRO:s och Rikshems tävling Bästa äldres boende. Vinnaren avslöjas den 1 juli i Almedalen och prisutdelare är äldreminister Åsa Regnér.

Just nu pågår nomineringen till PRO:s och Rikshems tävling Bästa äldres boende. Vinnaren avslöjas den 1 juli i Almedalen och prisutdelare är äldreminister Åsa Regnér.

– Det är viktigt att alla äldre har möjlighet till ett gott boende med både rimliga hyror och bra boendemiljöer. Jag ser fram emot att dela ut pris till ett äldreboende där människor trivs och som kan vara en förebild vid fortsatt bostadsbyggande för äldre, säger äldreminister Åsa Regnér.

Boende eller närstående till boende kan nominera till exempel seniorboenden, vårdboenden eller trygghetsboenden. En jury bedömer byggnadens utformning och förutsättningar för gemenskap och trivsel och det vinnande boendet får 50 000 kr att använda till hyresgästerna och verksamheten.

– Boendefrågan är en avgörande framtidsfråga när det gäller oss äldre. Genom tävlingen vill vi uppmärksamma och berömma bra boende för äldre och låta goda förebilder inspirera och stötta dem som ska bygga nytt, bygga till eller bygga om, säger Curt Persson, ordförande PRO.

Vinnaren avslöjas den 1 juli klockan 18.00 i PRO:s tält i Hälsodalen, S:t Hansplan 2 i Visby. Prischecken delas ut av äldreminister Åsa Regnér.

– Vi är verkligen glada att Åsa Regnér vill dela ut priset, säger Ilija Batljan, vice vd för Rikshem. Det visar att ministern delar vår syn på att frågan om bra boende för äldre är viktig.

Mer information och blankett för att nominera finner du på www.rikshem.se. Nomineringsperioden pågår fram till och med den 15 juni.