Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Rikshem köper för 1,6 miljarder i Luleå

jul 10, 2015 13:30 - Pressmeddelande

Rikshems förvärv av bostäder och samhällsfastigheter från Lulebo och Luleå kommun är nu klart. Köpet innefattar 1498 bostadslägenheter och 213 vård- och omsorgslägenheter. Rikshem ska även bygga 560 nya bostäder under en sjuårsperiod.

Rikshems förvärv av bostäder och samhällsfastigheter från Lulebo och Luleå kommun är nu klart. Köpet innefattar 1498 bostadslägenheter och 213 vård- och omsorgslägenheter. Rikshem ska även bygga 560 nya bostäder under en sjuårsperiod.

- Jag är oerhört glad att köpet nu är i hamn och vi på Rikshem ser mycket fram emot att få bli en del av Luleås framtida utveckling. Genom köpet blir Rikshem nu den ”nationella allmännyttan” på riktigt med bostäder från Malmö i syd till Luleå i norr, säger Jan-Erik Höjvall, vd Rikshem.

Huvuddelen av fastigheterna som förvärvas i Luleå är belägna i Kallkällan, Mjölkudden och Porsön och kommer att tillträdas den 1 oktober 2015. Rikshem kommer att arbeta med egen förvaltning, bostadssociala insatser och samarbete med kommunen precis som på de övriga 15-talet orter företaget verkar i.