Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Rikshem tog första spadtaget för nytt bostadsområde i Kalmar

aug 28, 2015 10:32 - Pressmeddelande

Den 26 augusti togs det första spadtaget för nyproduktion av lägenheter i Djurängen, Kalmar. Vid spadtaget närvarade bland annat ordföranden i samhällsbyggnadsnämnden i Kalmars kommun samt Rikshems VD.

Den 26 augusti togs det första spadtaget för nyproduktion av lägenheter i Djurängen, Kalmar. Vid spadtaget närvarade bland annat ordföranden i samhällsbyggnadsnämnden i Kalmars Kommun samt Rikshems VD.

Norr om centrala Kalmar i stadsdelen Djurängen skapar Rikshem, P&E Fastighetspartner och Skanska ett nytt bostadsområde med 270 lägenheter. Onsdagen den 26 augusti togs det första spadtaget i etapp 1 innehållandes 90 lägenheter. Den första inflyttningen beräknas ske i slutet av 2016.

Vid spadtaget medverkade Rikshem med VD Jan-Erik Höjvall och chef för BRF-utveckling Karl Johansson samt P&E Fastighetspartner med projektchef Johan Nielsen. Entreprenören Skanska finns också på plats med distriktschef Thomas Leijon. Dessutom närvarade

Samhällsbyggnadsnämndens ordförande Mattias Adolfson (s).

- Vi tycker det är väldigt roligt att Rikshem tillsammans med sina samarbetspartner kommer att utveckla denna del av Kalmar till ett attraktivt bostadsområde och bidra till att bostadsmarknaden i kommunen växer, säger Mattias Adolfson (s).

- Kalmar är en av de kommuner där vi satsar på nybyggnation parallellt med vår förvaltning av våra befintliga fastigheter, eftersom vi tror på en positiv utveckling och tillväxt här, säger Rikshems VD Jan-Erik Höjvall. Vi ser fram emot att få driva detta projekt tillsammans med en duktig lokal partner i P&E Fastighetspartner.

Spadtaget skedde på byggplatsen, Dagövägen 13. De som tog spadtaget var barn från den närbelägna förskolan Lokomotivet.