Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Rikshem förmedlar sina lägenheter i Uppsala/Knivsta via Uppsala Bostadsförmedling

jun 01, 2017 08:30 - Pressmeddelande

Rikshem lämnar över sin förmedling av lägenheter i Uppsala och Knivsta till Uppsala Bostadsförmedling under december 2017. Från och med nu och sex månader framåt erbjuds sökande i Rikshems egen bostadskö att registrera sig för att tillgodoräkna sig sin kötid i Uppsalas bostadskö.

Rikshem är idag det största privata bostadsbolaget i Uppsala med ca 6 000 lägenheter fördelade på ett flertal områden i kommunen. Rikshem äger, förvaltar och utvecklar såväl vanliga hyresrätter som studentbostäder och seniorbostäder. I och med samarbetet med Uppsala Bostadsförmedling ger Rikshem bostadssökande i Uppsala tillgång till ett större utbud av lediga bostäder. 

– Vi på Rikshem har ambitionen att använda oss av kommunala bostadsförmedlingar på våra orter. Vi tror att detta ökar transparensen och underlättar för de sökande att hitta merparten av stadens hyresrätter genom samma förmedling. Därför går vi nu in i Uppsala Bostadsförmedling, säger Fredrik Edlund, regionchef Mälardalen. 

– Med Rikshems anslutning tar Uppsala Bostadsförmedling ännu ett steg i arbetet för att göra det så enkelt som möjligt att hitta en hyresrätt i Uppsala. Så många hyresvärdar, så många bostäder och en så snabb förmedling som möjligt är bostadsförmedlingens syfte säger Erik Pelling, kommunalråd (S) i Uppsala kommun. 

Rikshem erbjuder nu sina bostadssökande möjlighet att tillgodoräkna sig sin kötid i Uppsala bostadskö. För att få med sig sin kötid krävs att de sökande samtycker till överlämning av uppgifter och registrerar sig i Uppsalas kö innan den 7 december 2017. Rikshems bostadskö kommer fortfarande att finnas för de orter i landet där bolaget inte samarbetar med regionala köer, vilket innebär att de som registrerar sig hos Uppsala Bostadsförmedling även står kvar i Rikshems kö tills de själva väljer att avsluta den. Uthyrning av förråd och p-platser kommer även fortsättningsvis att gå via Rikshems egen kö. Mer information om hur flytten av kötid går till finns på Rikshem.se. 

För ytterligare information, vänligen kontakta:  
Fredrik Edlund, regionchef Mälardalen Rikshem, 010-70 99 338, fredrik.edlund@rikshem.se 
Jennie Wolmestad, kommunikationschef, 070-687 18 57, jennie.wolmestad@rikshem.se  

Om Uppsala Bostadsförmedling 
Uppsala Bostadsförmedling är ett helägt kommunalt aktiebolag som ingår i den kommunala bolagskoncernen Uppsala Stadshus AB. Uppsala Bostadsförmedlings uppdrag är att förmedla hyresrätter från privata och kommunala hyresvärdar i Uppsalaregionen. Bostäderna förmedlas i turordning till den bostadssökande som har längst kötid och uppfyller hyresvärdens kriterier. 

Dokument

Release (pdf)