Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Omtanke om våra hyresgäster

Rikshem vill aktivt bidra till en god samhällsutveckling på de orter där vi har verksamhet. Vi vill minimera utanförskap för att på sikt skapa tryggare bostadsområden och har därför ett stort fokus på ungdomar som bor i våra områden.

Vi samarbetar därför både med kommuner och med ideella föreningar för att skapa sysselsättning och utvecklingsmöjligheter.

Läxhjälpen

I samarbete med stiftelsen Läxhjälpen kan vi hjälpa ungdomar att nå gymnasiebehörighet. Idag kan vi erbjuda läxhjälp i Södertälje, Västerås och Helsingborg med totalt 50 elever per läsår. Målsättningen är att i den takt som vi växer utöka antalet platser i orter där behovet finns.

– Varje företag som går in och finansierar en läxhjälpsgrupp möjliggör för fler unga att komma vidare i sin skolgång och minskar risken för att just dessa ungdomar hamnar utanför samhället, säger Maria Arneng, verksamhetschef på Läxhjälpen. Därför är vi såklart väldigt glada att Rikshem har valt att samarbeta med oss.

Mentor Sverige

Rikshem stödjer Mentor Sveriges verksamhet och deltar bland annat i verksamheten Jobbmentor. Våra anställda är ute på högstadieskolor och berättar om hur fastighetsbranschen fungerar och vilka möjliga yrkesroller som finns här.

Sommarjobb

Rikshem satsar stort på att skapa sommarjobb åt ungdomar i våra områden. Under 2018 sommarjobbade över 150 ungdomar med fastighetsskötsel, till exempel målning och gräsklippning. Förutom att ungdomarna får arbetslivserfarenhet så tror vi att engagemanget för det egna bostadsområdet ökar om du själv fått vara med och ta hand om det. 

Under 2018 anställde vi över 150 ungdomar som sommarjobbade i våra områden.

Många lokala initiativ

Förutom centrala projekt finns även ett lokalt engagemang som exempelvis stöd till idrottsföreningar, ideella föreningar, lokala hyresgästföreningar och flertalet andra aktiviteter.

Vi är till exempel stolta över vårt samarbete med TRIS – tjejers rätt i samhället – i Uppsala, som bland annat driver Ronjabollen. Ronja FK är en ideell förening, som arbetar aktivt med integrations- och jämställdhetsfrågor för barn och ungdomar med fotboll. Syftet med Ronjabollen är att öka delaktighet och handlingsutrymme för tjejer som lever långt ifrån idrottsrörelsen.

Ett annat exempel är vårt lokalkontor i Norrköping som tillsammans med Hyresgästföreningen årligen ordnar en resa till Kolmårdens djurpark för barnfamiljer som bor i våra fastigheter. För många är det den enda resan som görs under sommaren och vi är glada att kunna bidra till en spännande och rolig dag för barnen och deras närmaste.

Sommarjobb

Rikshem vill ge unga möjligheten att komma ut i arbetslivet och satsar därför på sommarjobb i olika former. Tillsammans med lokala samarbetspartners erbjuder vi på Rikshem sommarjobb för ett antal ungdomar som bor i våra fastigheter.

Sommarjobb

Vår historia

Rikshem har på bara några år vuxit till att bli ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Bolaget bildades vid en av de största bostadsfastighetsaffären någonsin i Sverige.

Läs mer om vår historia