Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Rikshem tar tillbaka förmedlingen av studentbostäder i Luleå

Bostad Luleå, bostadskön i Luleå, föreslås upphöra från och med årsskiftet 2020/2021. Kommunfullmäktige kommer att fatta det slutgiltiga beslutet under november.

Med anledning av detta har vi på Rikshem beslutat att ta tillbaka förmedlingen av våra studentlägenheter i Luleå från och med november 2020.

Vad innebär det här för bostadssökande hos Bostad Luleå?

Vi arbetar för att kunna erbjuda de bostadssökande hos Bostad Luleå möjlighet att flytta över sin kötid till Rikshems egen bostadskö. 

För att kunna ta över bostadssökande och flytta kötid behöver du som står i Bostads Luleås bostadskö lämna ditt godkännande för överflytten, i enlighet med GDPR. Så snart processen för detta är klar så kommer vi att informera om hur det går till.

Läs fler frågor och svar med anledning av föreslagen avveckling av Bostad Luleå

Vad händer nu med förmedlingen av Rikshems studentbostäder?

I och med den föreslagna nedläggningen av Bostad Luleå tar vi på Rikshem  tillbaka förmedlingen av våra studentbostäder i Luleå. För att söka dessa bostäder behöver du registrera dig i Rikshems egen bostadskö.

Sök studentbostad i Luleå

Vi förmedlar nu våra studentbostäder på Porsön via rikshem.se. Du hittar de lediga bostäderna och registrerar intresseanmälan under Ledigt just nu.

Lediga studentlägenheter i Luleå

Rikshems egen bostadskö

Vår bostadskö är öppen för dig som fyllt 18 år. Bostadskön är gratis och du anmäler dig enkelt på Mina sidor. Du får en poäng per dag from den dagen du registrerar dig. Har du stått i vår bostadskö i 1 år har du samlat på dig 365 köpoäng.

Din anmälan är personlig och kan inte överlåtas eller ärvas av någon annan, det är heller inte möjligt att registrera en medsökande.

Ställ dig i vår bostadskö

Som bostadssökande hos Rikshem kan du ställa dig i vår bostadskö när du fyllt 18 år. Din intresseanmälan måste uppdateras var sjätte månad, detta görs automatiskt när du loggar in på Mina sidor.

Anmäl dig till bostadskön på Mina Sidor

Kontakta ditt ortskontor

Här hittar du kontaktuppgifterna till ditt närmaste Rikshem kontor. Titta gärna igenom våra vanliga frågor och svar innan du kontaktar oss för att se om vi redan svarat på din fråga.

Kontakta ditt ortskontor