Balgripen

I den östra delen av Mariastadens nyaste område i Helsingborg har vi byggt nya moderna och ljusa lägenheter. Totalt kommer detta område innehålla cirka 2 000 bostäder, ett mindre centrum, kontorsverksamhet, skola samt härliga grön- och rekreationsytor.

I varje lägenhet finns fönster i minst två väderstreck, golv i ekparkett, vita skåpsluckor i köket och ett rymligt helkaklat badrum i grå klinker med tvättmaskin och torktumlare – fräscht och stilrent och möjligt att sätta sin egen personliga prägel på.

De flesta lägenheter har en egen ingång direkt via entrébalkongen. I anslutning till denna finns en möblerbar zon med utsikt över den grönskande gården som ger en känsla av radhus på höjden. Lägenheterna har också balkong eller fransk balkong som komplement till den egna entrézonen.

Bänkar, bord och en mindre lekplats gör gården till en mysig mötesplats. I bottenvåningen mot Kullavägen kommer olika verksamheter att flytta in och mittemot planeras en livsmedelsbutik. Inom kort kommer också skola, förskola och idrottshall att byggas i närheten. Det smidiga livet är det sköna livet!

Byggnaderna

Hyresrätterna är fördelade på tre hus om 3, 4 respektive 5 våningar. Kvarterets fjärde sida består av ett lågt parkeringshus i två våningar med fasadbeklädnad av trä och gröna växter. Med sedum på taket bildar parkeringshuset ett fint landskap att titta ut över, som skiftar med årstiderna, likt det omkringliggande landskapet. Den lilla utegården är en grön oas som stänger ute världen. Här kan du sitta och njuta i solen med en bok eller umgås med vänner och grannar.

1/3 Balgripen vardagsrum och kök
2/3 Balgripen livet på loftgången
3/3 Balgripen från gårdsidan

Mariastaden i Helsingborg

Från Maria station, som ligger 600 meter bort, tar det sex minuter med Pågatåg att åka till Knutpunkten, centralstationen i Helsingborg. Därifrån utgår all pendeltrafik med tåg/buss/färja mot resten av Skåne samt till Helsingör och Köpenhamn eller norrut mot Halmstad – Göteborg.

Självklart går det också lokala busslinjer till Mariastaden och Maria station och det finns utmärkta cykelvägar in till centrum. Bekvämt och smidigt när du tar dig till arbete och nöjen. 

I närheten

Rikshem i Helsingborg

Vid frågor om våra områden eller lägenheter i Helsingborg är du välkommen att kontakta oss.