Låt Bergagården i Kalmar bli ditt nya hem

I en naturnära miljö har vi tillsammans med våra samarbetspartners byggt 270 lägenheter i ett helt nytt bostadsområde i Kalmar, Bergagården. Byggnationen startade hösten 2015 och stod färdigt 2019.

Husen är uppförda på höjden i Berga där den gamla herrgården Bergagården en gång i tiden låg. I området blandas moderna hus med vacker miljö och det fria läget gör det möjligt för de boende att se ut över Kalmarområdet. 

Totalt har 270 nya bostadsrätter och hyresrätter byggts på Bergagårdshöjden. 

Lägenheter med hög standard

Varje våningsplan rymmer fem yteffektiva lägenheter av hög standard, fördelat på 1:or, 2:or och 3:or. Alla lägenheter är utrustade med tvättmaskin och torktumlare samt kakel och klinker i badrummen. Klassiska golv i ekparkett och garderober med skjutdörrar förhöjer ytterligare intrycket.

Husen på Bergagården har byggts i samarbete med P&E Fastighetspartner. De färdigställda bostadshusen ägs och förvaltas av Rikshem.

Hållbart boende

För att bevara det gröna i området är garage och sophanteringen nedgrävda, detta gör att så mycket grönyta som möjligt sparas till områdesplantering och sällskapsytor. De generöst tilltagna cykelparkeringarna i området adderar till ett hållbart boende. Dessutom är ambitionen med de energieffektiva byggnaderna att förbruka 25 % mindre energi än Boverkets krav på bostadshus. 

I närheten

Rikshem i Kalmar

Vid frågor om våra områden eller lägenheter i Kalmar är du välkommen att kontakta oss. För lediga lägenheter se Ledigt just nu.