Vänskapens Väg

I Norrliden i Kalmar har vi byggt ett modernt vård-och omsorgsboende med 85 lägenheter. I projektet ingick även ett gemensamt torg samt en ute- och kringmiljö som är anpassad och attraktiv för alla boende.

Projektet är en del av den pågående boendeplan som ska göra så att alla äldre som vill och behöver, kan få en lägenhet på ett äldreboende i Kalmar. Som en del av det ersätter vi ett av våra äldsta äldreboenden – Norrlidshemmet - med ett helt nytt vård- och omsorgsboende.

- Vi ser Rikshem som en viktig partner för att nå vårt huvudmål, att bli topp 30 när det gäller äldreomsorg.
Michael Ländin, ordf omsorgsnämnden, Kalmar

Nominerat till stadsbyggnadspris

Vänskapens väg blev nominerat till Kalmars stadsbyggnadspris 2018 i kategorin "God arkitektur", med motiveringen:

"En stilren byggnad med ett inre som får de äldre att känna en form av lyx. En unik utformning av ett vård och omsorgsboende med mötet som en viktig ledstjärna och möjlighet till aktiviteter både inne och i utemiljön."

Norrliden i Kalmar

Norrliden är ett område som ligger en bit ifrån Kalmar centrum. I Norrliden dominerar grönområden och närheten till naturen.

Bra bussförbindelser och cykelvägar finns i Kalmar kommun. Från Norrliden är det cirka 20 minuters cykelavstånd till Kalmar Centrum. Området ligger nära Berga centrum med affärer, gångavstånd på ca 10 minuter.

Rikshem i Kalmar

Vid frågor om våra områden eller lägenheter i Kalmar är du välkommen att kontakta oss. För lediga lägenheter se Ledigt just nu.