Vänskapens Väg

I Norrliden i Kalmar har vi byggt ett modernt vård-och omsorgsboende med 85 lägenheter. I projektet ingår ett gemensamt torg samt en ute- och kringmiljö som är anpassad och attraktiv för alla boende.

Projektet är en del av den pågående boendeplanen i Kalmar. Den ska göra att alla äldre, som vill och behöver, kan få en lägenhet på ett äldreboende i Kalmar. En del i målet är att ersätta Norrlidshemmet, ett av de äldsta äldreboendena, med ett helt nytt vård- och omsorgsboende.

- Vi ser Rikshem som en viktig partner för att nå vårt huvudmål, att bli topp 30 när det gäller äldreomsorg.
Michael Ländin, ordförande i omsorgsnämnden, Kalmar

Nominerat till stadsbyggnadspris

Vård- och omsorgsboendet Vänskapens väg nominerades till Kalmars stadsbyggnadspris år 2018, i kategorin "God arkitektur". Motiveringen var följande:

"En stilren byggnad med ett inre som får de äldre att känna en form av lyx. En unik utformning av ett vård- och omsorgsboende med mötet som en viktig ledstjärna och möjlighet till aktiviteter både inne och i utemiljön."

Naturupplevelser i Norrliden

Stadsdelen Norrliden ligger cirka fem kilometer från Kalmar centrum. Här bor du i omgivningar som präglas av vacker natur, strövområden och bad. Det finns en aktivitetspark som är omtyckt av både stora och små.

Kommunikationer och service i Norrliden

I Kalmar kommun finns goda bussförbindelser och fina cykelvägar. Bussen in till Kalmar centrum tar cirka 12 minuter. En tur på cykeln in till Kalmar tar cirka 20 minuter. I området finns Berga centrum med affärer och annan service. En promenad till Berga centrum tar cirka 10 minuter.

Rikshem i Kalmar

Vid frågor om våra områden eller lägenheter i Kalmar är du välkommen att kontakta oss. För lediga lägenheter se Ledigt just nu.