Ektorpsgatan

Ektorpsgatan i Ektorp

Våra bostäder på Ektorpsgatan byggdes för cirka 50 år sedan. De har nyligen renoverats invändigt för att bli mer moderna och hållbara. Nu återstår fasad- och balkongrenovering samt fönster- och balkongdörrsbyte.

Rikshems bostäder på Ektorpsgatan 30-46 byggdes för cirka 50 år sedan, och renoverades invändigt under 2019-2021. Fastigheterna är nu i behov av renovering av fastighetens fasad. Som fastighetsägare är det vårt ansvar att ta hand om och se till att fastigheterna är i bra skick för framtiden. I samband med renoveringen minskar vi även vår negativa påverkan på miljön och skapar ett hållbarare sätt att bo. 

Fasad- och balkongrenovering

För att huset ska hålla över tid och erbjuda trivsamma boendemiljöer kommer fasaden att bytas ut. Vi byter samtidigt ut alla fönster och renoverar balkongerna. Genom denna renovering kan vi få ett mer hållbart hus med bättre inomhusklimat och minimera risken för framtida problem för våra hyresgäster. Dessutom kommer huset att upplevas mer modernt och fint igen.

Arbetet startar under hösten 2023 och planeras att pågå från vecka 36 fram till sommaren 2024.

I första etappen renoveras fasad och fönster mot nordöst, vilket är den del av huset som har utsikt mot Ektorpsgatan. I början av 2024 fortsätter renoveringen mot sydväst, vilket är den del av huset som ligger in mot gården. Detta innebär att de lägenheter som har fönster åt båda hållen kommer att få sina fönster utbytta under två skilda tillfällen.

Byggnaden

Huset är byggt 1966 och har välplanerade lägenheter i olika storlekar, från 1 rum och kök till 4 rum och kök. Idag finns det få lägenheter om 2 rum och kök och efterfrågan på dessa lägenheter är stor. Vi har därför byggt till flera tvårumslägenheter i samband med renoveringen.

Huset ligger högt beläget och från de övre våningarna är det en härlig utsikt över Norrköping. På gården finns lekplats för barnen.

Välkommen till barnvänliga Ektorp i Norrköping

Ektorp ligger knappt 2 km sydväst om centrum med närhet till stadens fotbollsarena Östgötaporten, Vrinnevisjukhuset och Vrinneviskogen där det finns motionsspår och utegym. Det är ett lugnt, tryggt område med närservice, grönområden och bra kommunikationer in till centrum.

Ett tryggare boende i Ektorp

Alla lägenheter har fått nya säkerhetsdörrar, nytt badrum med kakel och klinkers, ny ventilation och nytt kök. Tvättstugorna har renoverats och fått elektroniska bokningstavlor. Ett nytt elektroniskt skalskydd har monterats i de gemensamma utrymmena. 

Kommun:
Norrköping
Område:
Norrköping
Adress:
Ektorpsgatan 22-46
Antal rum:
1-4
326 lägenheter

Kontakta Rikshem i Norrköping

Olai Kyrkogata 50
602 32 Norrköping

Besökstider tisdagar kl 9.00-12.00
samt torsdagar kl. 13.00-16.00

Tel: 010-70 99 200

E-post: info.norrkoping@rikshem.se

Vesslan Norrkoping Gustavkaiser DSF2810