Hyvlaregatan och Muraregatan

Under 2016 startade vi renoveringen av fem hus i området Hageby i Norrköping. I dag är renovering klar och den har skapat tryggare och modernare boende för hyresgästerna. Renoveringen är dessutom viktig för miljön och vår klimatpåverkan.

Säkrare och modernare lägenheter

Många åtgärder har gjorts genomgående i husen. Samtliga lägenheter har bland annat försetts med nya säkerhetsdörrar, nya elinstallationer, nya kök och nya badrum. Vi målade om trapphusen och satte upp nya postboxar i anslutning till entrén. Varje huskropp har också försetts med en ny tvättstuga. Efter renoveringen är de 135 lägenheterna säkrare, modernare och mer funktionella.

Renovering för minskad klimatpåverkan

Även det yttre har genomgått renoveringar. Vi har tilläggsisolerat, putsat om fasaderna och renoverat balkongerna. Samtidigt installerade vi nya fönster för ett bättre inomhusklimat. Renoveringen är viktig ur flera aspekter. En är att vi är delaktiga i utvecklingen av området. Renoveringen är även viktig för miljön och den minskar vår klimatpåverkan.

Hageby i Norrköping 

Lägenheterna är belägna i området Hageby i södra Norrköping. Hageby är ett område som står inför stor utveckling. Rikshem deltar aktivt i den arbetsgrupp som jobbar för att utveckla stadsdelen Hageby. Ett steg i den utvecklingen är att vi nu renoverar delar av våra lägenheter i området. 

I Hageby finns närhet till det mesta. Här finns grönområden och service som vårdcentral och ett stort antal butiker i Mirum Galleria. Kommunikationerna i Hageby är goda. Hit går spårvagnen med goda förbindelser. 

Är du intresserad av att flytta in i en av våra lägenheter i Norrköping?
Registrera dig i vår bostadskö på Mina sidor

Tidplan och etappindelning

Renoveringen i Hageby har genomförts i fem deletapper, där en huskropp i taget blir renoverad. Renoveringen beräknades ta fyra månader per etapp och utfördes i ordningen: 

  • Etapp 1: Hyvlaregatan 17-21 (färdigställt)
  • Etapp 2: Muraregatan 125-129 (färdigställt)
  • Etapp 3: Muraregatan 119-123 (färdigställt)
  • Etapp 4: Muraregatan 113-117 (färdigställt)
  • Etapp 5: Muraregatan 107-111 (färdigställt)
I närheten

Rikshem i Norrköping

Vid frågor om våra områden eller lägenheter i Norrköping är du välkommen att kontakta oss. För lediga lägenheter se Ledigt just nu.