Hyvlaregatan & Muraregatan

Under 2016 påbörjade vi renoveringen av fem hus i området Hageby i Norrköping. Renoveringen skapar ett tryggare och modernare boende för hyresgästerna men är även viktig för miljön och klimatpåverkan.

Många åtgärder görs genomgående i husen, det handlar till exempel om att alla lägenheter får nya säkerhetsdörrar, nya elinstallationer, nya kök och nya badrum. Vi kommer även att måla trapphus och sätta upp nya postboxar i anslutning till entrén. Varje huskropp kommer också att förses med en ny tvättstuga. De 135 lägenheterna blir efter renoveringen säkrare, modernare och mer funktionella.

Renovering för minskad klimatpåverkan

Även det yttre kommer att renoveras då vi tilläggsisolerar, putsar om fasaderna och renoverar balkongerna samtidigt som vi installerar nya fönster för ett bättre inomhusklimat. Renoveringen är även viktig för miljön och minskar vår klimatpåverkan samtidigt som vi utvecklar området.

Hageby i Norrköping 

Lägenheterna är belägna i området Hageby i södra Norrköping. Hageby är ett område som står inför stor utveckling. Här finns närhet till såväl grönområden som vårdcentral och Mirum Galleria med ett stort antal butiker. Hit går också spårvagnen med goda förbindelser. 

Rikshem deltar idag aktivt i den arbetsgrupp som jobbar för att utveckla stadsdelen Hageby. Ett steg i den utvecklingen är att vi nu renoverar delar av våra lägenheter i området. 

Är du intresserad av att flytta in i någon av våra lägenheter i Norrköping?
Registrera dig i vår bostadskö på Mina sidor

Tidplan och etappindelning

Renoveringen kommer att genomföras i fem deletapper där vi renoverar en huskropp i taget. Renoveringen beräknas ta fyra månader per etapp och utförs i ordningen: 

  • Etapp 1: Hyvlaregatan 17-21 (färdigställt)
  • Etapp 2: Muraregatan 125-129 (färdigställt)
  • Etapp 3: Muraregatan 119-123 (färdigställt)
  • Etapp 4: Muraregatan 113-117 (färdigställt)
  • Etapp 5: Muraregatan 107-111 (färdigställt)
I närheten

Rikshem i Norrköping

Vid frågor om våra områden eller lägenheter i Norrköping är du välkommen att kontakta oss. För lediga lägenheter se Ledigt just nu.