Vi utvecklar Västra Blombacka

I Blombacka i Södertälje kommer Rikshem under de kommande åren att genomföra ett flertal projekt för att utveckla området och skapa en mer attraktiv miljö för våra hyresgäster.

I den första etappen av detta långsiktiga arbetet har vi byggt 130 nya lägenheter i projektet Norra bro. I senare skeden byggs fler nya bostäder, en ny park och parkeringsplatser. Nästa etapp Norra Myran har startats under våren 2023.

Det långsiktiga målet med detaljplanen har varit att möjliggöra en komplettering av det befintliga bostadsbeståndet och skapa förutsättningar för större utbud av lokalservice inom området.

Med förtätningen vill vi skapa ett mer varierat och blandat bostadsutbud, tryggare gaturum, möjlighet för kommersiell service och mer definierade bostadsgårdar. Utvecklingen inom området kommer att skapa mer liv och rörelse, mötesplatser, attraktivitet och trygghet. De nya husen kommer att byggas i 2-8 våningar och bestå av bostäder och verksamhetslokaler kring Brolundavägen och Fjärilstigen.

Norra Myran: nyproducerade lägenheter

Markarbeten kommer att påbörjas i början av 2023, och byggnation av husen förväntas starta under kvartal 2 2023 och pågå fram till kvartal 2 2024. Bostäderna byggs på nuvarande parkeringsplatser där nya parkeringsplatser kommer att byggas inom fastigheten.

Lägenheterna är fördelade på följande storlekar:

15 st: 1 rum och kök om 34 kvadratmeter
28 st: 2 rum och kök om 51 kvadratmeter
15 st: 3 rum och kök om 70 kvadratmeter
3 st lokaler: 2st om 37 kvadratmeter samt en lokal om 146 kvadratmeter


Lägenheterna förmedlas av Bostadsförmedlingen i Stockholm .

Kommun
Södertälje
Område
Blombacka
Boendeform
Hyresrätter
Antal rum
1-3 rum och kök
Boarea
34-70 kvm
Inflyttning
Årsskiftet kvartal 2 2024
Exempelbilder
Vissa avvikelser kan förekomma
58 Nya lägenheter i Blombacka
I närheten

Rikshem i Södertälje

Vid frågor om våra områden eller lägenheter i Södertälje är du välkommen att kontakta oss. För lediga lägenheter se Bostadsförmedlingen i Stockholm.