Flyttfågeln

På Mariehem i Umeå har Rikshem byggt 142 nya lägenheter Lägenheterna är fördelade på tre hus med 110 hyresrätter och 32 bostadsrätter. Ett av husen är åtta våningar högt och därmed norra Sveriges högsta trähus.

Ljusa yteffektiva lägenheter

De tre bostadshusen byggs med trästomme i samarbete med Lindbäcks Bygg utifrån Rikshems designhuskoncept. Lägenheterna är ljusa, yteffektiva och har en storlek på i genomsnitt 42 kvm. Fastigheterna är Green Building certifierade, vilket innebär att de kommer att använda 25 procent mindre energi än de krav som ställs vid nyproduktion.

Bostäder på ett till två rum och kök

Många av Rikshems befintliga lägenheter på Mariehem är stora lägenheter på tre rum och kök eller mer. Med de nya hyres- och bostadsrätterna på yteffektiva ett till två rum och kök kompletterar Rikshem området med en mycket efterfrågad lägenhetstyp.

Inredningen i lägenheterna utgår från modern formtradition med stilrena materialval som ger dig stora möjligheter att sätta din egna prägel på ditt nya hem.

Lägenheter på bottenplan får egen uteplats, medan lägenheterna på övriga våningsplan får balkong.

Hyresrätt i Flyttfågeln

Hyresrätterna i Flyttfågeln förmedlas via Rikshems egen bostadskö. För att kunna söka våra lediga lägenheter behöver du registrera dig som sökande på Mina sidor.

1/4 Balkong eller uteplats till alla lägenheter skapar extra utrymme
2/4 Bra förvaring i det ljusa sovrummet
3/4 Stilrena materialval i köket
4/4 Genomtänkt utemiljö i kvarteret Flyttfågeln

Rikshem har idag cirka 600 lägenheter i Umeå, varav cirka 440 på Mariehem. Här bor du nära Nydalasjön med dess badstrand och det tempererade utebadet Umelagun.

Året runt hittar du vackra promenadstråk runt sjön. På Mariehem finns också ett friluftsområde med fiskebryggor, grillplatser och motionsslingor som vintertid även erbjuder skidspår.

I området hittar du också livsmedelsbutiker, apotek och gym. Till centrala Umeå, som ligger cirka fem km bort, finns bra bussförbindelser och gång- och cykelbanor.

Rikshem i Umeå

Vid frågor om våra områden eller lägenheter i Umeå är du välkommen att kontakta oss. För lediga lägenheter se Ledigt just nu.