Mariehemsprojektet

Vi renoverar för att skapa moderna och trivsamma hem på Mariehemsvägen 35-39 i Umeå. 

Lägenheterna på Mariehemsvägen 35-39 byggdes för cirka 50 år sedan och är i behov av en större renovering. Som långsiktig fastighetsägare är det vårt ansvar att ta hand om och se till att fastigheterna är i gott skick för att ditt hem även i fortsättningen ska vara funktionellt, tryggt och trivsamt.

Beskrivning av renoveringen

Lägenheterna på Mariehem kommer att omfattas av en genomgående renovering. Alla lägenheter får nytt kök och badrum/WC. Vardagsrum, sovrum, klädkammare (där sådan finns) och hall kommer att få nya ytskikt och nya golv.

Kommun
Umeå
Område
Mariehem
Adress
Mariehemsvägen 35-39
Boendeform
Hyresrätter

Modernare och säkrare

För ökad trivsel och trygghet i området kommer vi att installera säkerhetsdörrar med tittöga och ökad ljudisolering. Vi kommer också att anpassa planlösningar till dagens standard. Ditt hem blir alltså både tryggare och modernare.

Därför renoverar vi fastigheterna

Renoveringen behövs för att ditt boende ska bli så trivsamt, säkert och bekymmersfritt som möjligt och för att fastigheterna ska hålla många år framöver.

Renoveringen på Mariehem

Tidplan för renoveringen

För att underlätta för våra hyresgäster och för att evakueringen ska fungera smidigt så kommer renoveringen att ske hus för hus. Renoveringen av det första huset påbörjades i april 2020.

Renoveringens olika delar

Vanliga frågor och svar

Vi har sammanställt de vanligaste frågorna med svar. Om du inte hittar svaret på din fråga här är du välkommen att skicka in en fråga till oss.

Vanliga frågor och svar Mariehemsprojektet

Beskrivning av renoveringen

Lägenheterna på Mariehem kommer att omfattas av en genomgående renovering. Alla lägenheter får nytt kök och badrum/WC.

Beskrivning av renoveringen

Har du frågor om renoveringen?

Har du frågor om renoveringen på Mariehem så är du välkommen att höra av dig till vår ombyggnadssamordnare Kristina Rutström.