Sandtaget 2 i Umeå

Rikshem har byggt 97 nya bostäder bland befintliga byggnader på Sandbacka i Umeå. Samtliga nya bostäder kommer var färdigställda och inflyttade i februari 2021.

Boende i olika storlekar

97 nyproducerade lägenheter uppfördes i området där Rikshem redan har över 200 bostäder. Två nya bostadshus kom på plats samtidigt som det befintliga bostadsområdet på Sandbackavägen 34 utvecklades. Det byggdes främst lägenheter om 1-2 rum och kök men även lägenheter om 3-4 rum och kök, på ytor där befintliga garage tidigare stått.

Hållbara bostäder med hög standard

De nya fastigheterna byggdes med betongstomme och träfasad. Vi planerar även för carportar och en aktivitetsbod för de boende i området.

Lägenheterna är fördelade på följande storlekar:
55: 2 rum och kök om 32-46 kvadratmeter
29: 1 rum och kök om 29-32 kvadratmeter
12: 3 rum och kök om 69-78 kvadratmeter
1: 4 rum och kök om 78 kvadratmeter

Kommun
Umeå
Område
Sandbacka
Adress
Sandbackavägen
Boendeform
Hyresrätter
Antal rum
1-4
Boarea
29-78
Inflyttning
December 2020 - februari 2021
97 nya lägenheter i Sandbacka

Renovering av befintliga byggnader och utemiljöer

Utomhusmiljön, miljöhusen och fasaderna på befintliga byggnader renoverades samtidigt. Bland annat anlades en ny lekplats och en aktivitetsbod för de boende i området. Belysningen förbättrades, liksom sitt- och grillytor.

Nya parkeringar kommer också innefatta carport-platser och platser för rörelsehindrade.

Hyresrätt i Sandtaget 2

Lägenheterna förmedlas via Rikshems webbplats under Ledigt just nu. För att kunna söka våra lediga lägenheter behöver du registrera dig som bostadssökande på Mina sidor.

I närheten

Rikshem i Umeå

Vid frågor om våra områden eller lägenheter i Umeå är du välkommen att kontakta oss. För lediga lägenheter se Ledigt just nu.