Stambyte och renovering i Eriksberg

På Glimmervägen 6–10 finns ett behov av att renovera stammarna och badrummen, därför planerar vi nu för stambyte.

Vi planerar att utföra stambyte i samtliga lägenheter på Glimmervägen 6–10. Ett stambyte innebär att rör och ledningar som transporterar tappvatten och avloppsvatten i samt till och från huset byts ut. I samband med stambytet kommer badrummen att renoveras och i köket byts kranen och rördragningen till diskhon.

Stambytet sker i olika etapper där vi tar ett trapphus i taget. Den exakta tidplanen för stambytet är ännu inte satt men vi beräknar att arbetet tar ca två månader per trapphus.

Badrumsrenovering

Husen på Glimmervägen 6–10 byggdes för ca 60 år sedan och är i behov av ett stambyte. Gamla och slitna stammar skapar vatten- och fuktskador och som långsiktig fastighetsägare är det vårt ansvar att ta hand om och se till att våra fastigheter är i gott skick.

I de renoverade badrummen kommer vi bland annat att lägga nytt klinkergolv och helkakla väggarna, sätta in ny toalettstol, nytt tvättställ, ny duschplats med duschvägg och termostatblandare samt installera elektrisk handdukstork och golvvärme.

Kommun
Uppsala
Område
Eriksberg
Adress
Glimmervägen 6–10
Boendeform
Hyresrätter
87 lägenheter

Renovering och modernisering

En del av lägenheterna i Eriksberg kommer att genomgå en större renovering och modernisering. För dig som är hyresgäst hos oss kan vi erbjuda direktflytt till en av dessa nyrenoverade lägenheter.

Är du intresserad av en helrenoverad lägenhet är du välkommen att kontakta vår ombyggnadssamordnare på ombyggnad.uppsala@rikshem.se för att få mer information och registrera en intresseanmälan.

Ta en titt på den digitala visningen av helrenoverad lägenhet:

Eriksberg i Uppsala

Eriksberg är ett lugnt område cirka 3 kilometer sydväst om centrala Uppsala. Här bor du i ett naturskönt område nära Stadsskogens motionsslingor och den vidsträckta Hågadalen.

Livsmedelsbutik och vårdcentral finns vid Västertorg, områdets lokala centrum. I området finns förskola, skola upp till högstadiet och flera lekplatser. Flera av våra fastigheter har genomgått en större renovering under de senaste åren.

Rikshem i Uppsala/Knivsta

Vid frågor om våra områden eller lägenheter i Uppsala/Knivsta är du välkommen att kontakta oss. Lediga lägenheter i Uppsala och Knivsta förmedlas via Uppsala Bostadsförmedling.