Fålhagslunden i Fålhagen

I centrala Fålhagen i Uppsala har vi färdigställt nya bostadsrätter i två hus byggda på 40-talet. Charmen från de gamla byggnaderna har bevarats samtidigt som lägenheterna har totalrenoverats med genomgående hög standard och effektiv planlösning.

Fräscha bostadsrätter med gammal charm

Hösten 2016 stod de 46 nya och fräscha bostadsrätterna färdiga för inlyttning. Lägenheterna i husen är mellan 1-3 rum och kök på 34-85 kvadratmeter. Lägenheterna har en genomgående hög standard med kvalitativa materialval. Samtliga lägenheter har exklusivt utrustade kök, klinker i hallen och helkaklade badrum med tvättmaskin och torktumlare. De flesta av lägenheterna har egen balkong eller uteplats.

Fålhagen i Uppsala

Fålhagslunden ligger i korsningen mellan Torkelsgatan och Hjalmar Brantingsgatan. Läget är centralt och Fålhagen hör till en av Uppsalas mest attraktiva stadsdelar.

Närheten till Vaksala torg erbjuder även torghandel på lördagar, Uppsalas nybyggda konserthus, restauranger, Systembolag och en ICA-butik. På några minuter promenerar man ner till järnvägsstationen och Resecentrum. 

1/6 Fålhagslunden vardagsrum
2/6 Fålhagen ligger centralt i Uppsala
3/6 Fålhagslunden badrum
4/6 Några minuters promenad till järnväg och bussförbindelser
5/6 Fålhagslunden sovrum
6/6 Fålhagslunden

Byggnader från 40-talet

De båda trevåningsbyggnaderna på Torkelsgatan 17 och 19 uppfördes 1945 som pensionärshemmet Eskil. På 70-talet moderniserades byggnaderna och rymligare äldrebostäder byggdes. Den låga byggnaden i mitten tillkom och tillgängligheten förbättrades.

Rikshem har nu byggt om byggnaderna och skapat små effektiva lägenheter med full tillgänglighet och alla bekvämligheter som efterfrågas idag. Byggnaderna har återfått sin ursprungliga färgsättning. Loftgångar och balkonger har ett stående pinnräcke.

I närheten

Rikshem i Uppsala/Knivsta

Vid frågor om våra områden eller lägenheter i Uppsala/Knivsta är du välkommen att kontakta oss. Lediga lägenheter i Uppsala och Knivsta förmedlas via Uppsala Bostadsförmedling.