Fålhagslunden i Fålhagen Uppsala

I centrala Fålhagen i Uppsala har vi färdigställt nya bostadsrätter i två hus byggda på 40-talet. Charmen från de gamla byggnaderna har bevarats samtidigt som lägenheterna har totalrenoverats med genomgående hög standard och effektiv planlösning.

Fräscha bostadsrätter med gammal charm

Rikshem har färdigställt 46 nya och fräscha bostadsrätter i centrala Uppsala. Lägenheterna i husen är mellan ett och tre rum och kök. Boendeytorna varierar mellan 34 och 85 kvadratmeter. Lägenheterna har en genomgående hög standard med fina materialval som andas kvalitet. Samtliga lägenheter har exklusivt utrustade kök, klinker i hallen och helkaklade badrum med tvättmaskin och torktumlare. De flesta av lägenheterna har egen balkong eller uteplats.

Kommunikationer och service i Fålhagen

Fålhagslunden ligger i korsningen mellan Torkelsgatan och Hjalmar Brantingsgatan i Uppsala. Läget är centralt och Fålhagen hör till en av Uppsalas mest attraktiva stadsdelar.

På några minuter promenerar du ner till järnvägscentrum och Uppsala Resecentrum. Här är navet för stadsbussar, pendel- och regiontåg. Fålhagen ligger i närheten av Vaksala torg där det är torghandel på lördagar. På Vaksala torg finns även Uppsala Konsert & Kongress, restauranger, Systembolag och en Ica-butik. Uppsala stadskärna har ett livligt utbud av restauranger, kaféer och kulturliv.

1/6 Fålhagslunden vardagsrum
2/6 Fålhagen ligger centralt i Uppsala
3/6 Fålhagslunden badrum
4/6 Några minuters promenad till järnväg och bussförbindelser
5/6 Fålhagslunden sovrum
6/6 Fålhagslunden

Rikshems lägenheter i byggnader från 40-talet

De båda trevåningsbyggnaderna på adresserna Torkelsgatan 17 och Torkelsgatan 19 uppfördes år 1945 som pensionärshemmet Eskil. På 1970-talet moderniserades byggnaderna och det byggdes rymligare äldrebostäder. Den låga byggnaden i mitten kom till och tillgängligheten förbättrades.

Rikshem har nu byggt om byggnaderna och skapat små yteffektiva lägenheter med full tillgänglighet och alla bekvämligheter som efterfrågas i dag. Byggnaderna har återfått sin ursprungliga färgsättning. Loftgångar och balkonger har stående pinnräcke.

I närheten

Rikshem i Uppsala/Knivsta

Vid frågor om våra områden eller lägenheter i Uppsala/Knivsta är du välkommen att kontakta oss. Lediga lägenheter i Uppsala och Knivsta förmedlas via Uppsala Bostadsförmedling.