Nya bostäder längs Bruno Liljeforsgatan

Rikshem bygger 162 nya bostäder i en byggnad med två torn på 8 respektive 16 våningar längs Bruno Liljeforsgatan i Gränby, Uppsala.

I Gränby utvecklar Rikshem tillsammans med andra fastighetsägare och Uppsala kommun en levande stadsdel. Vi har idag ca 1 300 lägenheter i området där majoriteten är byggda i slutet av 60-talet. Samtidigt som vi renoverar dessa bostäder, för att skapa trygga och moderna lägenheter, utvecklar vi området med över 1 000 nya lägenheter.

Byggnadsarbete pågår:

Arbeten i byggnaden pågår måndag till fredan klockan 07.00 – 16.00.

Ett hus med två torn

I den nya fastigheten Grafikern, som bestar av två torn, kommer vi att erbjuda lägenheter i storlekarna 1 till 3 rum och kök. Produktionen av den nya byggnaden beräknas påbörjas under kvartal ett 2022 och stå klar i mitten av 2024.

Huset kommer att utföras i betong med detaljer som träpanel, målade undersidor på balkonger, fasaddelar utformade med valsad plåt och glasade balkongräcken. 

Hållbart boende

På taket på de båda tornen kommer vi att installera solceller med batterilagring. Vi kommer även att gräva ned två tankar för återvinning av värme från spillvatten som sedan växlas tillbaka in i värmesystemet. 

Välkomnande ​utemiljö

Runt byggnaderna kommer vi att skapa en välkomnande utemiljö med trädgård. Dessutom kommer en terrass med växtlighet och umgängesytor att skapas på plan 2. Terrassen kommer att vara tillgänglig för alla hyresgäster. 

I närheten

Gränby i Uppsala

Gränby är ett lummigt, grönt och barnvänligt område ca 3 kilometer nordost om Uppsala centrum. I närheten finner du Gränby sportfält och ishall samt Gränbystaden med restauranger, caféer, gym och över hundra butiker. 

I Gränby växer flera nya bostadshus fram och området utvecklas för att bli Uppsalas andra stadskärna. I området finns parkerings- och garageplatser. Med cykel är du i centrala Uppsala på mindre än tio minuter.

Rikshem i Uppsala/Knivsta

Vid frågor om våra områden eller lägenheter i Uppsala/Knivsta är du välkommen att kontakta oss. Lediga lägenheter i Uppsala och Knivsta förmedlas via Uppsala Bostadsförmedling.